Bloemenmarkt nu zaterdag 4 mei met tuin/pompoen- en zonnebloemwedstrijd

Ook dit jaar organiseert de afdeling groenbeheer van de stad Leuven een bloemenmarkt op de eerste zaterdag van mei (dit jaar op 4 mei 2013). Dit jaar introduceert de organisatie een tuinwedstrijd en ook een zonnebloemwedstrijd. Bij de tuinwedstrijd worden alle Leuvenaars uitgedaagd om pompoenen te kweken. Je kan meedingen in de categorie ‘dikste pompoen’ of in de categorie ‘mooiste pompoen’. Bij de zonnebloemwedstrijd krijgt de hoogste zonnebloem de hoofdprijs. De eerste 100 inschrijvers krijgen gratis pompoen- of zonnebloemzaden van de stad. Het zijn zaden van variëteiten die grote planten kunnen produceren: zonnebloemvariëteit ‘Kong’ en pompoenvariëteit ‘Atlantic Giant’. Elke deelnemer krijgt een bloembollenpakket ter waarde van 6 euro. De winnaars ontvangen onder andere waardebonnen van de bedrijven die deelnemen aan de bloemenmarkt. De datum waarop de pompoenen gekeurd worden, ligt nog niet vast. Deelnemers aan de zonnebloemwedstrijd krijgen bezoek van een jury die de bloem komt nameten.

Je kan inschrijven voor de tuinwedstrijd tijdens de bloemenmarkt of op www.leuven.be (vanaf 4 mei). Een inschrijvingsformulier opvragen doe je op groendienst@leuven.be of via telefoon op 016 27 23 80.

De Bloemenmarkt vindt plaats op zaterdag 4 mei 2013 van 8.00 uur tot 17.00 uur op het Mgr. Ladeuzeplein. De officiële opening is om 10:00. Je vindt er vooral zomerbeplanting (één- en/of meerjarig plantgoed). Op de bloemenmarkt zal een stand staan van de afdeling groenbeheer waar je terecht kan voor advies en technische bijstand, informatie over thuiscomposteren en om je in te schrijven voor de tuinwedstrijd. Zolang de voorraad strekt kan je bij hen ook gratis potgrond krijgen: 10 liter potgrond bij elke aankoop van 10 euro op de bloemenmarkt.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.