Carrousel Wilsele

Carrousel’, de tweejaarlijkse wijkwerking van 30CC, strijkt dit jaar neer in Wilsele. Op zaterdag 25 mei is de Koksijdewijk het decor van een spetterend cultuurfeest. Het Leuvense cultuurcentrum zet samen met vele lokale partners de schouders onder een gezinsvriendelijk programma.

Na een zonovergoten eerste editie in Heverlee in 2009 en een dubbeldikke aflevering in Kessel‐Lo in 2011 kiest de derde editie van ‘Carrousel’ voor de Koksijdewijk, de verborgen parel van deelgemeente Wilsele. Op het overvolle menu staan onder meer sportieve uitdagingen, erfgoedontdekkingen, exclusieve wandelingen (o.a.rond de Bellefroidvijvers), film, dans, muziek, theater, een Grand Dîner en een volksbal. Het hele feest wordt bovendien gemaakt en (uit)gedragen door tal van lokale verenigingen en de buurt‐ en wijkcomités van Wilsele‐Dorp én Wilsele‐Putkapel.

Carrousel’ start zeer actief met een stratenloop voor kinderen, joggers en langeafstandslopers. Je sportiefste kant kan je daarna ook nog tonen op de sappentrapper of bij de authentieke volksspelen. Pret verzekerd voor jong en oud!

Hou je eerder van rustige ontdekkingen, snuister dan eens rond in de pop‐up Bib, laat je voorlezen door de oma’s en opa’s van Alfapret of bewonder het rijke heden en verleden van Wilsele in de fototentoonstelling. Feesten, de scouts en verenigingen, het vakantiedomein in Arbre en het rijke industriële verleden – denk maar aan Marie Thumas en de Stordeur – komen aan bod.

Nog meer erfgoed staat centraal tijdens de exclusieve rondleidingen. Speciaal voor ‘Carrousel’ kan je immers een wandel‐ en vertelparcours volgen rond de Vijvers van Bellefroid. Het Wilsele van weleer en de lokale oorlogsheld Albert Wouters komen er weer tot leven. Met een gids ontdek je ook de verhalen van de Sint‐Maartenskerk in Wilsele‐Dorp.

Ook wie van film, dans, muziek of theater houdt, komt aan zijn trekken. De Koerdisch‐Irakese regisseur Sahim Omar Kalifa woont in Wilsele‐Dorp en maakt speciaal voor ‘Carrousel’ een nieuwe documentaire ‘Ontmoetingen op muziek’, een opvolger van zijn internationaal bekroonde kortfilm ‘Land of the Heroes’.

Voor het dansspektakel ‘Around the Carrousel’ krijgen Axentis en Dans Bleydenberg het gezelschap van Parkour Leuven. Stadssopraan Noémie Schellens zorgt samen met zangers en muzikanten uit Wilsele voor muzikale
verrassingsacts en de kinderen van basisschool Hertog Karel werken aan een voorstelling rond ‘Thalia’, een danszaal uit de jaren 20 en 30.

Lokale beroemdheid dj Pol Wouters maakt speciaal voor ‘Carrousel’ een comeback en draait de beste muziek voor iedereen. Voor meer muziek zorgen De Gorpies: meezingen met de covers van deze Wilselse familie Von Trapp is een plezier.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht: de feesttent is heel de dag open en vanaf 17.30 uur kun je aanschuiven voor het ‘Grand Dîner’. De Wilselse verenigingen bieden je lekkere hapjes en schotels aan tegen een
democratisch prijsje.

Het avondprogramma wordt ingezet met een dansinitiatie, waarna dj Pol Wouters je warm maakt voor het verrassingsconcert. Een heus volksbal met swingende muziek sluit tenslotte ‘Carrousel’ af.

Wandelaars en fietsers hoeven overigens niet tot 25 mei te wachten om de parels van Wilsele te ontdekken. Vanaf 1 mei kan je al deelnemen aan gratis zoektochten. Op www.30CC.be download je de verschillende routes en de opdrachtbladen. Bezorg je het ingevulde deelnameformulier op 25 mei voor 17.30 uur aan de infostand, dan maak je bovendien kans op een mooie prijs.

Praktisch
Op zaterdag 25 mei 2013, vanaf 12.30 uur, op het Koksijdeplein Wilsele en omgeving.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.