Finissage en presentatie publicatie ‘zweimal belichtet’

Voor de tentoonstelling FRAUENZIMMER creëerde de in Brussel wonende kunstenares Aglaia Konrad (°1960, Salzburg) in samenwerking met de architect Kris Kimpe een ruimtevullende zigzagwand die de ruimte verdeelt in twee verschillende atmosferen. De voor deze tentoonstelling gepresenteerde foto’s komen uit Konrads immense archief en zijn het resultaat van haar jarenlange interesse in modernistische architectuur inclusief al haar ongewone en excentrieke facetten.

Naar aanleiding van de tentoonstelling produceerde Aglaia Konrad in eigen beheer de nieuwe publicatie zweimal belichtet. Die publicatie wordt voorgesteld aan het publiek op zaterdag 11 mei tussen 17u en 20u in de STUK Expozaal. zweimal belichtet van Aglaia Konrad is een publicatie omtrent een jarenlange onbewuste (praktijk van) fotografie, waarin twee extremen elkaar raken. Stroken film, die, min of meer toevallig, of per ongeluk, in willekeurige omstandigheden tweemaal worden belicht met een onbedoeld resultaat.

De (h)erkenning van die onbedoelde praktijk in een publicatie als deze getuigt van een ongekend, blind vertrouwen in het medium fotografie, als de foto-graaf en de foto-camera beiden een andere kant op kijken; zo gezegd, alsof de foto-grafie zijn eigen plan trekt. Een must voor iedereen voor wie de zoektocht naar de taal van beelden in het rijk van Esperanto (de hoop) ligt.

 Praktisch
11 mei 2013 vam 17.00u tot 20.00u
STUK Expozaal
gratis

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.