Jan Van Looveren wordt foorkramer

Op 8 mei gaat Jan Van Looveren voor een verrassende carrièrewending. Hij ruilt het acteursleven in voor een bestaan als foorkramer. Met zijn attractie, een retro-rupsbaan, staat hij die dag op het Martelarenplein.

Jan onderneemt deze bijzondere stap speciaal voor het Europees Sociaal Fonds (ESF) Agentschap Vlaanderen. Het ESF daagde hem onder het motto ‘Ontpop je loopbaan’ uit tot deze loopbaanswitch.

Op 8 mei wordt immers, een dagje vroeger dan gewoonlijk, de Dag van Europa gevierd. Een uitgelezen moment om te tonen wat er in Vlaanderen met Europese middelen in het algemeen en ESF-middelen in het bijzonder gebeurt. Om beter voorbereid te zijn op allerhande carrièreswitches is er loopbaancoaching. En laat dit nu net één van de dingen zijn die ESF sterk stimuleert. Daarom herdoopte ESF de Dag van Europa tot de ‘Dag van de verrassende wending’. Het is overigens geen toeval dat net dit jaar, in 2013, voor de ‘verrassende wending’ gegaan wordt. 2013 is immers het Europees jaar van de Burger, oftewel het jaar van het burgerschap. Dat burgerschap stimuleert mensen om hun stem te laten horen en om hun lot in eigen handen te nemen. Om te participeren als actieve burgers, kortom. Je loopbaan zelf verder richting geven is alvast één van de manieren om dat te doen.

Wie houdt van stevige wendingen (mét vaart), is alvast welkom voor een ritje op de rupsbaan op het Leuvense Martelarenplein, aan het station. Die zal tussen 11u30 en 14u gratis toegankelijk zijn.

Daarnaast maken kermisgangers ook kans op een gratis sessie loopbaancoaching.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.