Slagers regio Leuven kapen prijzen weg

Op zondag 24 maart organiseerde de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België haar twee jaarlijkse vakwedstrijd EUROBEEF. Deze editie verpulverde alle records. De deelnemende ambachtelijke slagers lieten 1260 ambachtelijke producten keuren door de vakjury en wierpen alles in de strijd om één van de vele nationale prijzen weg te kapen.

Voor de tweede keer op rij mocht de Landsbond tevens de officiële Meesterschapwedstrijd onder toezicht van Minister Sabine Laruelle organiseren. Tijdens deze vakwedstrijd ging de Minister op zoek naar de 5 beste beenhouwers van België.

Erwin Mertens, zaakvoerder van Culinaire Slagerij De Kapblok, mag zich één van de vijf finalisten van de Meesterschapwedstrijd 2013 noemen en kreeg, uit handen van Minister Laruelle, tevens de exclusiviteitsprijs voor zijn innovatieve ijscube.

Met Wim Feytens van Slagerij Feytens, Erwin Mertens van De Kapblok, Filip Rondou van Beenhouwerij Rondou, Ronny Saey van Slagerij Breughel en Joke Verheyden van Slagerij Verheyden heeft de Leuvense regio heel wat ambachtelijk talent in zijn rangen.

Wim Feytens behaalde 4 gouden, 8 zilveren en 4 bronzen medailles, Erwin Mertens behaalde 5 gouden medailles, 13 zilveren medailles, 6 bronzen medailles en kreeg bovendien de exclusiviteitsprijs in de categorie innovatieve producten. Erwin behaalde tevens voor de tweede keer op rij het certificaat van finalist van de officiële Meesterschapwedstrijd voor beenhouwers van België 2013. Hij zet hiermee zichzelf aan de top van het selecte clubje van ambachtelijke beenhouwers die voor de tweede maal op rij deze prestigieuze titel uit handen van Minister Laruelle krijgen. Filip Rondou behaalde 2 gouden, 6 zilveren en 2 bronzen medailles en kaapte de nationale ereprijs voor beste ambachtelijk product op basis van bloed weg. Ronny Saey behaalde 1 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles. Joke Verheyden, behaalde 2 gouden en 3 zilveren medailles.

Een welgemeende proficiat vanwege de Leven in Leuven redactie. Wij weten waarheen voor een lekker stukje vlees!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.