Vastgebonden doorheen Europa voor 500 nieuwe orgaandonoren

“Jezelf vastbinden aan je vriend(in) voor 10 dagen, is een uitdaging. Een leven redden is eenvoudig. Door je te registreren als orgaandonor kan je tot 8 levens redden.”

Ruben en Linde, Connect 4 Life

Drie vrienden trekken 10 dagen lang op avontuur door Europa om mensen bewust te maken van het belang van orgaandonatie. Twee van hen zijn met hun pols aan elkaar vastgebonden met een touw van minder dan 1 meter. Het touw mag op geen enkel moment los tijdens de reis. Onderweg gaan ze uitdagingen aan om geld in te zamelen voor orgaandonatie.

Hun doel is zoveel mogelijk mensen te informeren en te motiveren om zich te registreren als orgaandonor. Ze spreken mensen aan onderweg en online. Ze vertrekken in Leuven en registreren kan uitzonderlijk een week lang op de campus van de KU Leuven. Het streefdoel is minstens 500 nieuwe registraties.

Linde en Ruben gaan de uitdaging aan. Lionel reist mee om beeldmateriaal te maken. Koen leidt de registratieweek in Leuven samen met Reborn to be alive. Met de actie Connect4life zetten deze jonge mensen zich in voor de samenleving. Ze worden gesteund door Reborn to be Alive, De Maakbare Mens en Aidons.be.

Vertrek en aankomst
Op woensdag 8 mei om 21u worden Ruben en Linde aan elkaar vastgebonden door Luc Sels, decaan van de Faculteit Economische en Bedrijfswetenschappen. Samen met Lionel vertrekken ze met de mobilhome voor een tocht door Europa.

Ze gaan uitdagingen aan in België, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Luxemburg. Muurklimmen, paardrijden, tappen, straatanimatie, … en dat zonder 1 moment het touw los te maken. Op vrijdag 17 mei komen ze terug aan in Leuven. Zal het hen lukken?

Registratieweek
Voor een registratie als orgaandonor moet je naar het gemeentehuis. Voor deze actie kreeg Reborn to be Alive de bijzondere toestemming om een week lang registraties te doen. Waar je ook woont, je kan je die week registreren als orgaandonor in Leuven.

  • Universiteitshallen (Naamsestraat 22): van maandag 13 mei t.e.m. vrijdag 17 mei van 10u tot 17u, donderdag tot 20u
  • Gasthuisberg (Hal van Onderwijs en Navorsing 2): op dinsdag 14 mei van 14u tot 17u
  • De Nayer: woensdag 15 mei van 14u tot 17u

Met 1 handtekening kan je acht levens redden. Vergeet je identiteitskaart niet.

Meer info

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.