Witness – Doe mee aan een stadsproject op het Ladeuzeplein

Witness is een speelse participatieve choreografie over het geheugen, beeldvorming en re-enactments. Eerder vond dat project plaats in TATE Modern (Londen). In Leuven is Witness te vinden op het Ladeuzeplein. De deelnemers krijgen eerst een video te zien van vier mensen (of vier kevers) die een aantal (dagelijkse) bewegingen uitvoeren. Daarna worden de deelnemers uitgedaagd die bewegingen na te bootsen. Die re-enactements worden gefilmd. De vier volgende deelnemers bekijken deze opname en voeren een nieuwe versie op enzovoort.

Je kan individueel reserveren of in groep. Samen met je vrienden kan je beslissen wie welke rol opneemt en ontdekken wie wat heeft onthouden van het fragment dat je te zien kreeg. Op het einde van iedere opnamedag, om 20u kan je samen met je familie, vrienden, collega’s de volledige gemonteerde film van die dag bekijken. Je ziet een aaneenschakeling van acties, herhaald maar toch net weer iets anders. Witness is geïnspireerd op het idee van Chinese Wispers. Je krijgt iets, voegt iets toe en je geeft het door.

Witness: Tate Modern, 2009 from They Are Here on Vimeo.

Praktisch
di 21, wo 22 & do 23 mei 2013
Ladeuzeplein (Leuven)
Iedere dag opnames om 12u30, 13u30, 14u30, 15u30, 16u30, 17u30
Een opname duurt +/- 30 à 45 min.
GRATIS deelname / inschrijven via ticket@stuk.be of 016 320 320

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Witness – Doe mee aan een stadsproject op het Ladeuzeplein”

Carolien
(on mei 9th, 2013 at 11:21)

Wel jammer dat er geen enkele opname voorzien is buiten de werkuren. :-( Als werkmens zou ik anders ook wel graag aan dit project hebben deelgenomen.