Fototentoonstelling ‘Guatemala terug in beeld’

Vanaf woensdag 15 mei (opening om 18:00) tot en met zaterdag 15 juni 2013 kan je de fototentoonstelling ‘Guatemala terug in beeld’ van fotograaf Piet den Blanken bezichtigen in Bibliotheek Tweebronnen. De foto’s zijn genomen in Santa Lucía Cotzumalguapa in Guatemala. Dertig jaar geleden konden de arbeiders op de suikerrietplantages een loonsverhoging afdwingen door massaal te staken. Na de staking werden veel mensen ontvoerd, gemarteld en vermoord. Nu, 30 jaar later, durven de inwoners over het drama te spreken en wordt o.a. in het politie-archief gezocht naar informatie. Piet den Blanken fotografeerde de nabestaanden en de bezoeken aan het politie-archief en de recent geopende massagraven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.