Geert Goiris in M

Als hobbyfotograaf kon ik moeilijk om de fototentoonstelling van Geert Goiris heen. Uiteindelijk belandde ik tweemaal in M om deze fascinerende werken te bekijken. Een keer vlak voor sluitingstijd, waardoor ik te weinig tijd had om de werken grondig tot mij te laten doordringen en een keer in het gezelschap van een vriendin uit het verre Japan.

Geert Goiris werken hebben voor mij iets dreigends. De mens is opvallend afwezig of misschien net buiten beeld, want de sporen die het menselijk handelen hebben achtergelaten zijn wel zichtbaar in de foto’s. Indrukwekkend vond ik de grote architecturale afdrukken die iets desoriënterends hadden. Mijn absoluut favoriete werk was dat van een naoorlogse betonnen kerk met rode accenten in Düsseldorf.

Ook erg bijzonder zijn de foto’s die Geert Goiris maakte van sneeuwlandschappen in de poolgebieden. Even lijkt het alsof de foto’s zwaar overbelicht zijn, maar dan realiseer je dat je kijkt naar een werkelijk weergave van een landschap dat haast niet meer waarneembaar is. Desoriënterend, ik zei het al. Of een landschap met drie zonnen dat zo uit photoshop lijkt te komen, maar de realiteit van een natuurlijk verschijnsel weergeeft.

Nog tot 19 mei in M. Gaat dat zien!

Exhibition Geert Goiris @ M-Museum Leuven
Foto door Kristel Van Loock

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.