Wetenschap tussen pot en pint

Wie zin heeft om op 13 mei een frisse pint te gaan drinken en er ondertussen nog wat van op te steken, is welkom in het Wetenschapscafé in het Radiohuis. Met als thema “Vrijdag Visdag, hoelang nog?” kan je samen met enkele experts nadenken en discussiëren over hoe gezond en duurzaam het eten van vis is.

Op café wordt er vaak gepraat en gediscussieerd over politiek en sport, dus waarom dan niet over wetenschap? Het Wetenschapscafé zorgt ervoor dat iedereen in een informele sfeer met onderzoekers in contact kan komen en met hen in discussie kan gaan over belangrijke maatschappelijke thema’s. Geen saaie lezing dus door een professor, maar gewoon een boeiend gesprek tussen wetenschappers en publiek, geleid door een moderator en met ruimte voor een frisse pint om de tongen los te maken.

Vanaf september 2013 zal er een reeks wetenschapscafés van start gaan. In het Radiohuis kan je dus aanstaande maandagavond een voorproefje krijgen. Het thema van de mei-editie van het Wetenschapscafé is “Vrijdag visdag, hoelang nog?”. Is vis wel zo gezond als we denken? Is er straks nog vis genoeg? Toxicoloog Jan Tytgat, diëtiste Erika Vanhauwaert en mariene bioloog Filip Volckaert willen met deze vragen meningen uitwisselen met het publiek. Marleen Finoulst is de moderator van dienst.

Praktisch
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.