Literaire Noo{d}t

Een mix van woord, dans, circus, toneel en natuurlijk heerlijke orkestmuziek. Dat is waar harmonieorkest Panta Rei mee uitpakt in haar nieuwste project ‘Literaire Noo{d}t’. Het Leuvense orkest, dat onlangs nog de orkestwedstrijd van Vlamo en de provincie Vlaams-Brabant in ere-afdeling won, brengt op vrijdag 24 mei een betoverend spektakel naar de Schouwburg. Het wordt een avond vol verwondering over de hechte relatie tussen woord en muziek, waarbij het orkest wordt bijgestaan door een aantal acteurs, circusartiesten van Cirkus in Beweging en choreografieën van Het Danshuis.

In Literaire Noo{d}t gaat Panta Rei op zoek naar de delicate link tussen woord en muziek. Met Beethoven’s smart, de innemende passie van Romeo en Julia en de verblindende haat van kapitein Ahab jegens Moby Dick levert Panta Rei een prachtspektakel aan dat jong en oud meesleurt in een muzikaal-literaire zoektocht naar de kracht van het verhaal. Dit alles wordt kracht bijgezet met begeesterende choreografiën en spectaculair circuswerk.

Harmonieorkest Panta Rei is reeds vele jaren een vaste waarde in de Leuvense cultuurscène. Zo brachten zij twee jaar terug een volle Schouwburg in beroering met “In de Stroom”. Onder leiding van dirigent Jo Schelkens werden ze laureaat van de provinciale orkestwedstrijd en verzorgden ze reeds enkele spetterende optredens in Leuven en daarbuiten.

Het Danshuis is een veelzijdig huis dat dans, muziek en woord samenbrengt. Onder artistieke leiding van Karen en Annika Pauwels brengen zij vanuit hun thuisbasis in de Sint-Michielskerk te Leuven steeds weer voorstelling die hart en ziel beroeren. Zij staan tijdens Literaire Noo{d}t samen op de planken met Cirkus in Beweging. Cirkus in Beweging is geen onbekende in het Leuvense straatbeeld. Als grootste circusschool van Vlaanderen werkten zij onder andere mee aan Leuven in Scène. Samen met een aantal jonge en getalenteerde acteurs en in een regie van Luc Collin werken als deze groepen samen aan een avondvullend programma dat de toeschouwer vasthoudt van de eerst tot de laatste minuut.

Literaire Noo{d}t van harmonieorkest Panta Rei in samenwerking met Het Danshuis en Cirkus in Beweging, in een regie van Luc Collin, komt naar de Schouwburg van Leuven op vrijdag 24 mei 2013. De voorstelling begint met een voorprogramma om 19u en het muzikale optreden vangt aan om 20u. Je kan een blik achter de schermen van het productieproces werpen op literairenoodt.harmonie-pantarei.net.

Tickets en info: literairenoodt@harmonie-pantarei.net en 0478 39 22 83

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.