Première Jerusalem revisited / Berlin

Een indringende filmvoorstelling over één van de meest complexe steden ter wereld.

Jeruzalem herbergt drie wereldgodsdiensten en is al te vaak het middelpunt van de huidige wereldpolitiek. Oorsprong en toekomst. Een stad die zich voortdurend uitbreidt in de schaduw van haar monumentale [religieuze] architectuur. Israëli’s gebukt onder de angst voor aanslagen, Palestijnen gedoemd tot gepeste tweederangsburgers. Dit alles met de adem van een metropool: discotheken, clubs, markten, bouwprojecten, kunstenaars, feesten … Alle breuklijnen komen er samen, in de navel van de wereld.

Jerusalem is een stadsportret op drie schermen. Beelden van Oost en West, de kruisweg, een party aan de klaagmuur, het vrijdagsgebed, de veiligheidsmuur, een Palestijnse doedelzakrepetitie, vluchtelingenkamp Shufat, de checkpoints, een orthodoxe moonwalk.

In 2013, tien jaar na de filmopnames van Jerusalem, bezoekt Berlin de heilige stad opnieuw. Geïnterviewden worden terug opgezocht, beelden op elkaar gelegd, een discussie nog eens over gedaan.

Jerusalem revisited.

Praktisch
Woensdag 22 & donderdag 23 mei 13 om 20u30
STUK Soetezaal
info & tickets: 016 320 320 – www.stuk.be – ticket@stuk.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.