Week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei

Ook in 2013 wordt in mei opvoeding in de kijker geplaatst. Dit jaar luidt het thema: Opvoeden natuurlijk! Met dit thema wil men benadrukken dat opvoeden heel gewoon is, iets ‘natuurlijks’. Dat betekent dat je als ouder mag luisteren naar je buikgevoel of kan kijken naar hoe anderen het aanpakken. Want, de zoektocht naar wat bij welk kind werkt, is voor elke ouder, grootouder, leerkracht … verschillend.

Je kan bij tal van gezinsondersteunende initiatieven in Leuven terecht voor informatie, advies, kennismaking met andere ouders … Samen bieden ze een laagdrempelig en divers ondersteuningsaanbod aan waar alle Leuvense ouders en opvoeders beroep op kunnen doen. Sinds een aantal jaren worden deze initiatieven gebundeld in de netwerk-vzw ‘Huis van het Kind Leuven’. De stad Leuven ondersteunt enkele van deze initiatieven.

Programma
Tijdens de Week van de Opvoeding komen al deze initiatieven naar buiten met een ruim en divers programma voor ouders, opvoeders en kinderen.

  • Op 4 mei nodigt De Bakermat Mia Verbeelen en Zus & Zo uit voor een hartverwarmende voorstelling vol beeldende woorden, wiegend gezang, en vrolijke toetsen.
  • Op 22 mei organiseert Kinderopvang WigWam een ludieke buurtwandeling langs verschillende welzijnsorganisaties in Kessel-Lo. Onderweg geniet je af en toe van een klein hapje en een drankje.
  • Op 30 mei maken professionelen kennis met het thema “gehechtheid in de kinderopvang” tijdens een studiedag van Buurtwerk ’t Lampeke.
  • Op 22 mei is er een groot gezinsfeest. Ouders en kinderen kunnen gratis deelnemen aan verschillende workshops: percussie, spelen, knuffelturnen … Er is ook een grimestand, een borstvoedingshoekje, een stand met extra grote gezelschapspelen … Voor de workshops van start gaan, staat er een lekkere en gezonde picknick op het menu.

Er zijn ook nog workshops, infoavonden en opvoeddebatten. Het volledige programma vind je op www.leuven.be/weekvandeopvoeding.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.