Zita

Een aantal weken geleden zijn we in Zita gaan eten, een mediterraans-Grieks restaurant, op aanraden van een kennis. Het is niet in Leuven zelf (in Kessel-Lo met name) dus uit mezelf (student in Leuven zijnde) was ik er nog nooit geweest. Maar wat was het de moeite!

Het eerste wat opviel was het mooie (historische) gebouw en het mooie interieur. Vooral beige en olijfgroene tinten, zoals hun visitekaartje. Jammer dat het weer niet toeliet om buiten te zitten, want het tuinterras zag er ook erg gezellig uit.

We werden meteen naar een fijn tafeltje begeleid door een heel vriendelijke ober, die ons ook de menukaart bracht. Een uitgebreide kaart, vol met zuiderse lekkernijen. Als voorgerecht bestelden we bladerdeeghapjes met feta en tomaat en een zuiderse vissoep, beide heel erg lekker! Als hoofdgerecht namen we de goudbrasem met aardappeltjes en zuiderse groenten en de kabeljauw in olijfolie met basilicumpuree en zuiderse tomatensaus. Allebei om duimen en vingers bij af te likken! Een dessertje kon er jammer genoeg niet meer bij, het waren ruime porties.

Het eten kostte zo’n 28 euro per persoon voor voor- en hoofdgerecht, wat een heel goede prijs-kwaliteitsverhouding is! Het eten, de bediening en het interieur waren tot in de puntjes verzorgd.

Een aanrader!

Praktisch
Tiensesteenweg 349, 3010 Kessel-Lo
016 26 00 54
www.zita-restaurant.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.