Fisura Dos – Murmuyo y Metrayeta

Dé topact op Circus en Co wat mij betreft! Vrijdagavond speelden ze de PDS plat. Er zaten dames een paar rijen achter mij die niet meer bijkwamen van het lachen. Op die stoelen zou ik niet zo direct meer durven gaan zitten. ;-) En zaterdagavond deden ze dat succes nog eens dunnetjes over in het Stadspark voor een talrijk publiek.

De Chileense clowns Murmuyo en Metrayeta betrekken in hun act onschuldige omstaanders en slagen er meesterlijk in die ‘vrijwilligers’ naar hun hand te zetten. Doordat het publiek zo’n belangrijk onderdeel uitmaakt van hun act, is deze altijd anders. Maar gelachen wordt er sowieso! Fantastisch om te zien hoe sommige ‘vrijwilligers’ het spel meespelen. De Sikh die uit het PDS publiek geplukt werd, werd een Christus met een tulband. Zijn schattige dochtertje vergezelde hem op het podium, maar had duidelijk niet goed door wat er allemaal aan de hand was. Bonuspunten voor de jongedame in de PDS die de denkbeeldige auto repareerde. Girl Power! En zagen wij daar niet onze eigenste Erik O in de rol van pastoor het gelukkige koppel in de echt verbinden?

Het succes van de act valt volgens mij te verklaren door de brutaliteit van de clowns gecombineerd met hun meesterlijk improvisatietalent. Schoenen die door de lucht vliegen, meisjes die op de lippen gekust worden, plastic zakjes die dienst doen als hoofddeksel, een hilarisch partijtje touwtrekken en een waterballonnengevecht als letterlijke uitsmijter. Het publiek lag in een deuk.

Fisura Dos - Murmuyo y metrayeta

Fisura Dos - Murmuyo y metrayeta

Fisura Dos - Murmuyo y metrayeta

Fisura Dos - Murmuyo y metrayeta

Fisura Dos - Murmuyo y Metrayeta

Fisura Dos - Murmuyo y Metrayeta

Meer foto’s op flickr!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.