Officina Clandestina

Toen ik op zoek was naar een leuk adresje voor een snelle lunch die wel wat specialer mocht zijn dan een (desalniettemin ook lekkere) croque monsieur, werd mij Officina Clandestina aangeraden.
Uittesten dan maar!

Officina Clandestina is een Italiaans restaurantje in een zijstraat van de Naamse (Sint-Antoniusberg). Het ligt wat verborgen, maar steeds meer en meer mensen vinden hun weg er naar toe. En terecht!

Het interieur is heel leuk: een grote ruimte met bakstenen muren waartegen flessen wijn zijn uitgestald en over de hele ruimte verspreid staan er allemaal verschillende tafeltjes met typische jaren ’60-keukenstoeltjes. En heel prominent aanwezig: de volledig open keuken, helemaal geïntegreerd in de ruimte.

Zodra we een tafeltje hadden uitgekozen werd meteen de kaart gebracht en kregen we gratis een kan water met glaasjes.
De kaart is maar een blad, maar staat toch zodanig vol met lekkere dingen dat het niet zo makkelijk was om een keuze te maken. De suggestie dan maar: een piadina (een typische pizza zonder gist) met gegrilde groenten. Twee anderen namen een broodje (broodje amirrá met gegrilde courgette, mozzarella, tapenade van gedroogde tomaat en basilicum en broodje pinto met parmaham, mozzarella en tomaat) en een laatste persoon nam een warme suggestie, namelijk de escalope bereid met kappertjes en tomaat.
De piadina beviel mij heel erg: heel zuiderse en frisse smaken. Ook de broodjes werden erg lekker bevonden: helemaal vers met duidelijk heel kwaliteitsvolle producten zodat ze bol stonden van de smaak. Hetzelfde gold voor het vlees: heel vers en heel veel smaak!
Om het af te maken bestelden we nog een portie tiramisu als dessert. Deze was, en we hadden niet anders verwacht, ook heel lekker!

Het is ook mogelijk om in Officina Clandestina ‘s avonds te gaan eten en een gastronomisch menu te nemen, maar dat heb ik jammer genoeg nog niet uitgetest. Maar het staat op mijn lijstje!

Smakelijk!

Praktisch
Sint Antoniusberg 6, 3000 Leuven
016 58 40 26
info@officinaclandestina.be
www.officinaclandestina.be

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Officina Clandestina”

Ulrike
(on juli 3rd, 2013 at 17:55)

Wij probeerden op 28 juni wel het gastronomisch menu en waren super tevreden! Een woord vat het samen: LEKKER! Hapje vooral, hemarineerde vis met groenten op een italiaans broodje, pasta en perfect gegaarde vis als hoofdgerecht. en dit alles voor 38 euro per persoon en dan nog een flesje wijn erbij. voor 100 waren we gesteld. Smaakrijk eten, topbediening. We’ll Be back.

 
An-Sofie
(on december 8th, 2013 at 18:09)

In plaats van een ontdekking werd het een teleurstelling: donker, goedkoop ouwe-rommel-interieur, zeer beperkte kaart, gerechten van mindere kwaliteit. Keuken die er niet in slaagt een aanvaardbare tijd tussen de gerechten te respecteren. Onverantwoord hoge prijs voor de povere gerechten wordt nog eens opgedreven door buitensporige drankprijzen. Kortom een eethuis om te vermijden!

 
Leen
(on februari 18th, 2014 at 16:21)

Blij verrast:

Reeds maanden passeer ik dit hippe restaurantje wanneer ik te voet naar de stad wandel en uiteindelijk heb ik gereserveerd. Een heuse verrassing, het interieur geeft je een thuisgevoel en toch is er dat vleugje chique aanwezig. Service is goed, zonder mopperen werd het gerecht van één van mijn vrienden aangepast aan zijn streng dieet. Maar kom niet te vroeg :-), Italianen worden bloednerveus als je 15 minuten voor opening binnenwandelt en vraagt om al wat te drinken.
Het eten was puur en smakelijk, ook de huiswijn was geslaagd. De karaf ‘kraantjeswater’ geeft je een zuiders gevoel en de open keuken oogt eerlijk en netjes.

 
Katrien
(on februari 24th, 2014 at 17:14)

Dit is een beetje een schizofrene tent. ‘s Middags voor een broodje is het een prima plek en de broodjes zijn duur maar heerlijk. Maar de Fai Tu ‘s avonds (het menu van de chef) stelde ons zwaar teleur. Zeer middelmatig eten dat in ieniemienie porties op de borden kwam. Onredelijk lang wachten tussen de gangen. Gelukkig waren het brood en de olijfolie erg lekker zodat we ons daarop konden storten. Na het dessert dacht iedereen hetzelfde: “ik heb nog honger”. Dure honger was dat! Toen de rekening kwam, was er ook nog ‘s een pak teveel aangerekend. Ik vrees dat de keuken de vrij grote eetzaal niet aankan. En los daarvan: de gerechten zijn gewoon niet bijzonder lekker. Zeer spijtig.