De Wijnpers opent haar deuren

Op zaterdag en zondag 25 en 26 mei van 13 tot 18 uur gooit de provinciale school de Wijnpers in Leuven haar deuren open voor het grote publiek.

Tijdens onze opendeurdagen bruist het van de activiteiten’, zegt directeur Lut Lambert. ‘Want alle leerlingen zetten hun beste beentje voor om de bezoekers te laten kennismaken met hun afdeling’.

Op zaterdag 25 mei om 14 uur openen de eerstejaars hun tuintjes met een receptie. De andere leerlingen van de tuinbouwafdeling zijn in de weer met het aanleggen van klinkers, inpotten van planten en nemen van stekken.
Voor de afstelling van CV-ketels kan men terecht in de ateliers van Sanitair en Centrale verwarming. De werkstukken van het afgelopen jaar en een videoverslag van de projecten staan er opgesteld.
De leerlingen van biotechnieken zijn aan de slag in de laboratoria. Ze bereiden kaas, bier en wijn.
De leerlingen van Beeldende kunsten vieren hun creativiteit bot in de ateliers van fotografie en waarnemingstekenen. Hun kunstwerken zijn te bewonderen in de diverse lokalen van het centrale gebouw.
Voor de 11-en 12-jarige bezoekers staan er workshops op het programma.

Alle leerkrachten staan klaar om uitgebreide studie-informatie te geven en inschrijvingen te regelen.

Niet te missen zijn de rondleidingen langs de bouwwerf van het nieuwe schoolgebouw die om het half uur georganiseerd worden’, besluit Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

Meer info op www.dewijnpers.be .

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.