Oxfam-Wereldwinkel Leuven viert 1 jaar opening in de Parijsstraat!

Precies een jaar geleden opende Oxfam-Wereldwinkel Leuven de deuren op de nieuwe locatie in de Parijsstraat. Uiteraard laten de vrijwilligers dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Op zaterdag 25 mei vieren ze hun verjaardag, samen met de klanten. De hele dag trakteert de wereldwinkel iedereen op heerlijke koffie, sap of wijn. Bij een verjaardag horen natuurlijk ook zoete lekkernijen.

Op 26 mei 2012 opende Oxfam-Wereldwinkels een pilootwinkel in het centrum van Leuven. Eerlijke handel is al jaren een bekend begrip, maar nu meer en meer andere winkels ook fairtradeproducten verkopen, friste Oxfam-Wereldwinkels de manier op waarop ze het verhaal achter het product brengt. Via onder andere foto’s, bewegende beelden, een wijn- en koffiekiezer krijgen de klanten meer informatie over de producten en de partners-producenten. Zo gaat winkelen in de wereldwinkel verder dan de aankoop van fairtradeproducten: een klant ‘beleeft’ eerlijke handel terwijl hij shopt.

De pilootwinkel in Leuven is een groot succes. Dat blijkt onder meer uit het klantenaantal, dat zowat verdubbelde.

Praktisch
Zaterdag 25 mei van 10 tot 18u
Oxfam-Wereldwinkel Leuven, Parijsstraat 56, 3000 Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.