Leuvense ingenieursstudenten bouwen elektrische Formule-1 wagen

Gisteren, vrijdag 24 mei stelden de 20 studenten van Formula Group T hun zelfgebouwde groene racewagen voor in de Hoorn. In september 2012 is het team begonnen aan de bouw van de wagen om mee doen aan de Formule-1 competitie voor studenten. Eve – zo heet hun wagen, zal een uithangbord zijn van innovatie en toptechnologie door samenwerkingen met talloze Belgische bedrijven.

Dat het een echte racer zal worden staat vast: met een gewicht van 260 kg en een vermogen van 114 pk zal Eve optrekken van nul tot 100 km per uur in 3,2 seconden en heeft ze een topsnelheid van 120 km/h. De studenten tonen hiermee dat prestaties hand in hand kunnen gaan met een duurzaam ontwerp.

Door middel van drie ‘Innovation Highlights’ zal Eve een demonstratie zijn van toptechnologie binnen Vlaanderen en België. Zo zullen met behulp van 3D-printen complexe onderdelen geproduceerd worden om gewicht te besparen. Met een volledig zelf ontworpen elektrische aandrijflijn, gaande van een batterijpakket dat als prototype zal dienen voor gebruik in de industrie, tot een lichtgewicht ontwikkelde motorsturing en een compacte tandwielkast, zal Eve zich kunnen meten in het terrein van Ferrari en Lamborgini. Als laatste hoogtepunt is de baanligging stevig onder handen genomen. Met in totaal 60 kg minder dan de vorige wagen en een volledige computersimulatie van de ophanging zal Eve nog sneller door de bochten kunnen knallen.

Tijdens  hoogstaande internationale wedstrijden nemen ingenieursstudenten het met hun zelfgebouwde racewagens tegen elkaar op in verschillende competities zoals autocross, remtest, design, … . Het doel is om met Eve tijdens de zomer deel te nemen aan drie races in het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Oostenrijk.

De combinatie van een berekend ecologisch ontwerp dat steunt op innovatieve technologieën, de vruchtbare samenwerking met gespecialiseerde partners en een enthousiast studententeam zal ervoor zorgen dat Groep T dit jaar de top 10 zal binnendringen op de Formula Student competities.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.