Rockvonk op zoek naar jong muzikaal talent

Rockvonk, het tweejaarlijkse Vlaams-Brabantse popconcours voor bands, producers en muzikanten, gaat terug op zoek naar het strafste jong muzikaal talent uit de regio. De provincie Vlaams-Brabant en Muziekcentrum Het Depot kijken uit naar een opvolger voor The DeVilles, Willow, Bodyspasm en Jasper Erkens. Via vier voorronden, twee halve finales en de grote finale in Het Depot zoeken ze naar de beste live band uit de provincie.

Het concours is aan zijn achtste editie toe. Customs, Douglas Firs, Undefined, Float Fall, ze namen bij het begin van hun carrière allemaal deel aan Rockvonk.

Rockvonk is niet zomaar aan muziekwedstrijd. Het is de start van een twee jaar durend traject waarin coaching, begeleiding en toursupport centraal staan. En niet alleen voor de winnaar. Alle finalisten kunnen rekenen op die ondersteuning. Uiteraard ligt er voor de top 3 nog wat extra’s in de prijzenmand. Het is dus een echte steun in de rug voor ons jong muzikaal talent’, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor jeugd.

Alle finalisten mogen daarbovenop twee jaar lang gratis gebruik maken van de Rockvonk Tourvan. Twee jaar toursupport, die nodig zal zijn om de vele optredens naderhand in jeugdhuizen, clubs, cultuurcentra en op festivals gemakkelijk te kunnen bezoeken.

Alle genres zijn welkom, van rock over hip hop, metal, electronica, lo/fi, hardcore, punk, singer/song, reggae en funk. Alleen of in groep, instrumentaal of in eender welke taal, zolang het maar live is. De helft van de bandleden moet in Vlaams-Brabant wonen en jonger zijn dan 30 jaar.

Inschrijven voor Rockvonk kan tot 15 juli. De demojury selecteert uit de inzendingen 32 bands die optreden tijdens één van de 4 regionale preselecties. 16 bands stoten door naar de halve finales. Tijdens de halve finales worden de 8 finalisten geselecteerd die op 7 december strijden voor de eerste plaats in Het Depot.

Meer info en inschrijven: www.rockvonk.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.