Infoavond wilde bijen in Kessel-Lo

Op zaterdag 1 juni organiseert het provinciedomein Kessel-Lo een infoavond over wilde bijen.

Onze bijen krijgen de laatste tijd heel wat aandacht met zorgwekkende berichten’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘Maar naast de gekweekte honingbijen zijn er ook wilde bijensoorten. Al maken ze dan geen honing, toch spelen ze een belangrijke rol in de natuur. Zo bestuiven ze planten. Nu de honingbijen steeds zeldzamer worden, zouden deze bijen wel eens onmisbaar kunnen zijn in onze moestuinen en boomgaarden. En het leuke is dat we deze diertjes ook echt kunnen helpen. Net zoals bij vogels maken ze graag gebruik van specifieke nestkasten’.

Tijdens de infoavond krijgen de deelnemers alle informatie over de wilde bijen. En worden er nestkasten geknutseld.

Praktisch
zaterdag 1 juni 2013 om 19 uur
Ecocentrum van Kessel-Lo, nabij parking 2 aan de Beemdenstraat in Kessel-Lo (Leuven)
gratis
Inschrijven is noodzakelijk via 016 25 47 45 of ecocentrum.kessello@vlaamsbrabant.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.