LIGHTMAP – Ief Spincemaille

Sinds 31 december 2012 om middernacht neemt een camera op het dak van M – Museum Leuven elke zes minuten een foto van de lucht boven het museum. Dit zijn 240 foto’s per dag en dit een heel jaar lang. Op iedere foto zie je steeds hetzelfde referentiepunt: de toren van de Universiteits-bibliotheek op het Ladeuzeplein, onder de vorm van een zwart streepje.

De combinatie van al deze beelden vormt de installatie LIGHTMAP, een realisatie van kunstenaar Ief Spincemaille. LIGHTMAP is een kalender en een klok tegelijkertijd, het toont duidelijk de verandering van het zonlicht en de beweging van de aarde ten opzichte van de zon aan. Op het einde van dit jaar is het resultaat van LIGHTMAP dé historische kaart voor licht- en weersveranderingen in Leuven anno 2013.

De installatie LIGHTMAP staat opgesteld in de centrale onthaalruimte van M – Museum Leuven. Ze is gratis toegankelijk voor het publiek, tijdens de openingsuren van het museum.

LIGHTMAP wordt officieel geopend op donderdag 30 mei, om 19.00u. Weerman Frank Deboosere zal uitleg geven bij de installatie in M.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.