Florilegium zingt de Missa Brevis van Piet Swerts

Op zondag 2 juni 2013 om 11 uur voert Kamerkoor Florilegium in het kader van Open Kerkendag 2013 de Missa Brevis van Piet Swerts uit tijdens de eucharistieviering in de Sint Michielskerk in Leuven.

Deze mis voor a capella koor is speciaal gecomponeerd voor Florilegium, om uit te voeren in de Sint Michielskerk. Kerk en koor hebben al enige jaren een band, omdat het koor jaarlijks een mis in deze kerk muzikaal opluistert.

De Missa Brevis is een terugreis naar de essentie van de muziek en de liturgie. De componist heeft de vaste liturgische teksten Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei verwerkt tot een muziekstuk dat eenvoudig is in architectuur, maar direct in klankwerking. De tekst staat centraal, de verklanking ervan is een toegevoegde waarde. Teruggrijpend naar eeuwenoude muzikale principes construeert Piet Swerts in de missa een klankenpalet dat intiem, pakkend, affectief en intrigerend is.

Praktisch
Zondag 2 juni om 11 uur tijdens de Artiestenmis
Sint-Michielskerk, Naamsestraat 57A, 3000 Leuven
Meer info op www.florilegium.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.