Voorstelling nieuw seizoen 30CC in de Schouwburg

Met de lancering van zijn nieuwe programma in de Leuvense Schouwburg gaf 30CC gisteren het startschot voor het seizoen 2013-2014. Dat nieuwe seizoen brengt alvast een gevarieerd aanbod, met mooie samenwerkingen en spannende festivals. Maar voor het zover is, zorgt het Leuvense cultuurcentrum nog voor een bruisend zomerprogamma.

Het seizoen 2013-2014 belooft weer een (ont)spannende mix met het beste uit de podiumkunsten en meer. Met klinkende namen als Daan, Rosas, Youp van ’t Hek, Tom Lanoye en Jules Deelder, La Petite Bande, Luka BloomSidi Larbi Cherkaoui, Josse De Pauw, de Roovers, Toneelhuis, HETPALEIS, Meuris, Herman Van Veen, Wim Helsen en Brussels Philharmonic. Maar ook met massa’s familievoorstellingen, veel jong talent, literaire avonden en intense (wereld)muziek.

Bovendien is er al vele seizoenen een boeiende samenwerking met Kunstencentrum STUK in het dans- en theaterprogramma Dubbelspel. En uiteraard blijven Braakland/ZheBilding en fABULEUS, de beide Leuvense stadsgezelschappen, prominent aanwezig in het aanbod: 30CC presenteert trots al hun premières en de beste hernemingen.

Voorstelling nieuw seizoen 30CC in de Schouwburg

Voorstelling nieuw seizoen 30CC in de Schouwburg

Voorstelling nieuw seizoen 30CC in de Schouwburg

Voorstelling nieuw seizoen 30CC in de Schouwburg

Voorstelling nieuw seizoen 30CC in de Schouwburg

Voorstelling nieuw seizoen 30CC in de Schouwburg

Betoverende stemmen, lekker Leuvens en unieke festivals
Het nieuwe seizoen start met de opmerkelijke productie ‘Canta Luna’ op zaterdag 21 september. Uitgangspunt is een ontmoeting tussen stadssopraan Noémie Schellens en een brede waaier aan Leuvense koren. Meer dan tweehonderd stemmen doen parelende melodieën, verzonnen woorden en mysterieuze tonen weerklinken in het provinciedomein van Kessel-Lo. De volle maan zorgt voor de rest!

Het Leuvense ingrediënt is ook op andere momenten opvallend aanwezig. Zo krijg je onder het label ‘Eigen Kweek’ producties van talent van eigen bodem, inclusief uitleg over hun inspiratie en leven in deze stad. De Leuvense soundtrack ‘Iet me ziel’ van Andries Boone en Lennaert Maes wordt een spetterende liveshow met bijdrages van o.a. Big Bill, Klaas Delrue, Jonas Winterland en punkpoëet Didi de Paris]. En tijdens ‘Amateurama 2014’ zie je het resultaat van ‘AmateurTONEELhuis’, een samenwerking tussen drie Leuvense amateurgezelschappen, het Toneelhuis en 30CC.

Voor extra pit in het nieuwe seizoen zorgen opnieuw de 30CC-festivals. Het besmettelijke familiefestival ‘Rode Hond’ in oktober blijft ook tijdens de achtste editie dé gelegenheid om kennis te maken met de boeiende wereld van de (kinder)kunsten. Tijdens de derde ‘Leuvense Klimaatweek’ in november coördineert 30CC een straf aanbod rond ecologie en duurzaamheid en met aflevering twee van het eigenzinnige ‘Leuven Jazz’ in maart verenigt 30CC opnieuw tal van Leuvense jazzpartners voor een geweldige mix van jong talent en toppers uit binnen- en buitenland. Het polyfoniefestival ‘Passie van de Stemmen’ in mei belooft ook tijdens editie vijf een selectie prachtig muzikaal erfgoed uit onze Lage Landen en Italië, met enkele absolute topensembles.

Een zalige zomer
Vooraleer het nieuwe seizoen begint, schenkt 30CC je nog een zalig zomerprogramma. Op vrijdag 21 juni presenteert 30CC ‘Noémies Aria’s’, het ideale slot van de langste dag van het jaar. Op een romantisch brugje in het het Dijlepark brengt stadssopraan Noémie Schellens samen met de bas Gevorg Grigoryan en pianist Jef Smits prachtige liederen van o.a. Mozart, Verdi, Hahn en Dvořák. Vlei je neer in het gras en droom weg bij de mooie klanken.

De twaalfde editie van ‘Zomer van Sint-Pieter’ biedt een hele zomer lang prachtige lunchconcerten in het historische hart van de stad. In deze 35 concerten krijg je niet alleen topwerken van klassieke grootmeesters als Ravel, Handel, Schubert, Chopin, Beethoven of Ligeti, maar is er ook plaats voor exotische invloeden uit Noord-India, Spanje, Armenië en … Wallonië!

Tijdens ‘M-idzomer’ zorgt 30CC samen met M en Het Depot opnieuw voor een spannende mix van muziek, humor, spoken word, dans, performance en beeldende kunst in een unieke setting. Met op de affiche onder meer: Trixie Whitley, Kamagurka, Mulatu Astatke, Ugo Rondinone, An Pierlé, Thomas Smith, Iwein Segers, Woven Hand, Marble Sounds en vele, vele anderen.

Abonnementen en tickets
Vanaf zaterdag 15 juni start de abonnementenverkoop via www.30CC.be en de 30CC/Ticketbalie in Tweebronnen.

Wie een los ticket wil kopen, wordt vanaf zaterdag 22 juni via dezelfde kanalen op zijn wenken bediend. Zoals steeds garandeert 30CC voor alle voorstellingen nog minstens 10 procent vrije plaatsen, en dat in alle rangen.

In juni schakelt 30CC over op nieuwe ticketsoftware zodat je voortaan kan kiezen voor e-tickets die je zelf uitprint of downloadt naar je smartphone of tablet.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.