Heilig-Hartinstituut wint I@School Leuven

Het Heilig-Hartinstituut Heverlee heeft de Leuvense editie van I@School gewonnen. Dat werd gisteren bekend gemaakt op de I@School-finale in de Bib Leuven. De deelnemende scholen kwamen er samen om het project in schoonheid af te sluiten.

Mediawijs!
I@School is een mediawijsheidsproject met tablets voor leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. Het is een initiatief van Mediaraven vzw en REC Radiocentrum, met steun van de Vlaamse Overheid. In Leuven kreeg het project ondersteuning van de Bib Leuven.

De deelnemende scholen waren Redingenhof, Sancta Maria Leuven, Miniemeninstituut en Heilig-Hartinstituut Heverlee. Zij werden de voorbije maanden in een aantal mediaworkshops klaargestoomd voor het betere multimediale werk in een digitale schoolredactiewedstrijd. De leerlingen leerden op een mediawijze manier content produceren en verspreiden op hun eigen klasblog. En dat alles met behulp van tablets en media-apps.

Wat als…?
De blog van Heilig Hart heet ‘Wat als…?’, en biedt een antwoord op een verzameling hypothetische vragen over school. Redingenhof eindigde op een verdienstelijke tweede plaats met de blog ‘Redingenhof’s got talent’, een blog die bruist van talent.

De leerlingen van het Heilig-Hartinstituut gaan niet met lege handen naar huis. Zij winnen een media-event op school met projectmeter van I@School: Eline De Munck.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.