Terugblik op de ‘Dag van de Buren’

Voor het vierde jaar op rij ondersteunde de stad Leuven de ‘Dag van de Buren’. Meer dan 40 buren organiseerden op vrijdag 31 mei een burendrink. Wijkmanagers van de gebiedsgerichte werking mengden zich met versnaperingspakket of taart in het feestgedruis.

Deelnemers van het eerste uur, zoals de bewoners van het flatgebouw Kristinapark blijven trouwe fans. Ze nemen niet meer deel voor de versnaperingspakketen of taarten maar omdat ze het belangrijk vinden om hun medebewoners te leren kennen. Ook vereerden ze de oudste bewoonster van het gebouw, die er ook het langst woont, met een cadeautje van alle buren.

Anderen, zoals de buren in het flatgebouw Tiensevest 49, genoten samen van feestelijke hapjes. Ook nieuwe deelnemers, zoals de bewoners van de Ridderstraat, maakten van de Dag van de Buren gebruik om een praatje te slaan dat verder gaat dan het gewoonlijke knikje of een simpele ‘hallo’.

De Leuvense Dag van de Buren was met andere woorden een succes en droeg een steentje bij om van de wereld een verdraagzamere plek te maken.

Deden jullie mee aan dit initiatief? Wat is jullie mening over de Dag van de Buren? Een fijn initiatief of een druppel op de hete plaat?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.