Genomineerden Leuvense Toneelprijzen 2013

Leuven kent al vele decennia een rijk theaterleven. Elk seizoen worden er tientallen amateurproducties gemaaktdie op grote belangstelling en bijval kunnen rekenen. Aan het einde van het theaterseizoen reikt eenonafhankelijke jury de Leuvense toneelprijzen uit. De genomineerde producties en acteurs van dit seizoen werden gisteren bekend gemaakt.

Namens stad Leuven deelt de jury op zaterdag 8 juni maar liefst drie toneelprijzen uit: de Kleine Prinsprijs bekroont de beste jongerenproductie van het Leuvense toneelseizoen, de Euripidesprijs is de prijs voor de beste toneelproductie en het Fiere Margrietjuweel lauwert – al sinds 1956! – de beste individuele acteerprestatie.

Voor de Kleine Prinsprijs zijn de volgende producties genomineerd:

Voor de Euripidesprijs zijn de volgende toneelverenigingen genomineerd:

Voor het Fiere Margrietjuweel zijn de volgende acteurs genomineerd:

  • Emilie Rademakers met haar rol in ‘Thou art translated’ van Willighe Vanckennis
  • Frie Huybreghs met haar rol in ‘Trouwfeesten en processen’ van De Reynaertghesellen
  • Jerom Schueremans met zijn rol in ‘Betalen? Nee!’ van Levet Scone
  • Julie Christens met haar rol in ‘Spotgeesten’ van De Reynaertghesellen
  • Marc Denwa met zijn rol in ‘The full monty’ van Musicalcompagnie Mithe

De Leuvense Toneelprijzen zijn een initiatief van de directie cultuur en 30CC, met de steun van stad Leuven. De prijzen worden toegekend op basis van het grondige en gedetailleerde werk van de zes juryleden: Jos Oleo, Georges Christens, Marc Smet, Marie Goossens, Yolanda Mattheus en Karen Crabbé.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 8 juni 2013, om 20.00u in 30CC/Wagehuys.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.