LOKO snelt studenten in nood te hulp

De examenperiode is volop bezig en dus start de Leuvense studentenraad LOKO ‘SOS Blok’ weer op. De formule waarbij studenten andere studenten uit de nood helpen tijdens de blokperiode is aan zijn derde editie toe. De initiatiefnemers kregen op de eerste dagen al tientallen verzoekjes.

Geen tijd om te koken of de afwas te doen? Hard gestudeerd en nood aan een massage of wat afleiding? LOKO doet het voor je! In de voor studenten drukste periode van het jaar staan studentenvertegenwoordigers en vrijwilligers ten dienste van alle studenten die een verzoekje hebben.

De blok- en examenperiode is een tijd van onrust en wanhoop, twijfel en verwarring, crisis en instorting”, vertelt Gijs Van den Broeck van LOKO. “Met ons team gaan we twee weken lang op zoek naar studenten in nood. Om hopelijk redding te brengen”, stelt Gijs.

De actie kreeg op de eerste dagen al veel respons. Zo werden er heel wat keukens opgeruimd: bij sommigen was de afwas intussen torenhoog. Er zijn ook tientallen boodschappen gedaan en enkele vrijwilligers hebben een verjaardagstaart naar de bibliotheek gebracht. “Verschillende soorten verwennerij zijn in trek: smoothies, chocolade, energy drinks,… Als je thuis studeert, brengt de mama dat af en toe naar je kamer. Nu doen wij dat”, legt Gijs uit.

Er komen ook vreemde verzoekjes binnen. Zo kwamen twee jongens met de vraag om strippers te sturen. “Als we dat zouden hebben op LOKO, zou hier niet veel meer gewerkt worden“, lacht Gijs. Vorig semester vroegen enkele meisjes dan weer om een dansje te komen doen om de stress te verlichten. Het S’OS Blok’-team werd toen Get Ready, vereeuwigd op Youtube.

Twee weken
SOS Blok is beschikbaar van maandag 3 tot vrijdag 14 juni op weekdagen tussen 12 en 20u. Op dit Facebookevenement kunnen studenten een bericht sturen. Ze kunnen ook bellen naar 016/223.109 of binnenlopen op het hoofdkwartier van LOKO (‘s Meiersstraat 5).

Studenten kunnen trouwens ook altijd gaan studeren in de vergaderzalen op het LOKO-kantoor, elke weekdag tijdens blok en examens van 12 tot 22u. Wie weinig of geen examens heeft, kan ook altijd meehelpen aan dit fijne initiatief!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.