OPEN M geopend

Op zaterdag 8 juni wordt de tentoonstelling Open M in M-Museum Leuven geopend. Tot 25 augustus geven M-Museum Leuven en de provincie Vlaams-Brabant 29 beeldende kunstenaars in de regio de kans om hun kunstwerken te tonen aan het grote publiek.

OPEN M is aan zijn tweede editie toe. Na de succesvolle lancering in 2011, geven M – Museum Leuven en de provincie Vlaams-Brabant beeldende kunstenaars in de regio opnieuw de kans om hun kunstwerken te tonen aan het grote publiek in de zalen van M.

OPEN M ontving voor deze editie 330 dossiers: een grote respons, die verrast heeft in haar diversiteit en kwaliteit. Curator Emmanuel Lambion heeft een selectie van 29 kunstenaars gemaakt voor een tentoonstelling met de titel ‘I could have lived here’. Dit is een antwoord op de geografische afbakening van de open oproep. Tegelijk verwijst deze titel naar de notie van verplaatsing, in tijd, plaats, medium en context,… die impliciet aanwezig is in de geselecteerde werken.

29 kunstenaars die een band hebben met Vlaams-Brabant:
Beatrijs Albers en Reggy Timmermans, Stijn Ank, Laura Bergans, Greet Billet, Tom Bogaert, Kris Campo, Pieter De Raedt, Marjolijn Dijkman, Bruno Hardt, Bart Hendrickx, Quinten Ingelaere, Wouter Krokaert, Eda Lõhmus en Wilfried Pullinckx, Liesbeth Marit, Thomas Min, Erik Nerinckx, Anna Noa, Sabine Oosterlynck, Kevin Reynaert, Ellen Schroven, Stefan Serneels, Maarten Vanden Eynde, Filip Van Dingenen, Annelies Vaneycken, Henk Van Rensbergen, Bert Van Rossem, Sarah Joy Zwarts.

M is op zaterdag 8 juni uitzonderlijk gratis toegankelijk

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.