Lancering Leuvens muziekproject ‘iet me ziel’

Vandaag, 12 juni werd om 14.00 uur aan het brugje in ’t Paradijske, Dijlepark het Leuvense muziekproject ‘iet me ziel’ voorgesteld. Een bijzonder samenwerkingsproject dat Leuven in muziek probeert te vatten.

Muzikanten Lennaert Maes en Andries Boone vertrekken van de rijke geschiedenis en het uitgebreide erfgoed van de stad en maken songs die de ziel van de stad blootleggen. Na de gesmaakte cd ‘soundtrack van de Demerbroeken’ doen ze nu hun eigen stad Leuven aan. In januari 2014 komt de complete cd ‘iet me ziel’ uit. Toch kwam een eerste voorproefje onverwacht boven water met het wondermooie ‘Schonen Dag’. Deze muzikale stadswandeling van de Leuvense bard bij uitstek Big Bill zal de openingstrack worden van de cd.

Naast Big Bill zullen niemand minder dan Alain Louie, Klaas Delrue (Yevgueni), Kristof Uittebroek (Customs), Rutger Meeuwis (The Sedan Vault), Jonas Winterland, Stoomboot, Ricardo Gonzalez Candia, punkpoëet Didi de Paris en stadssopraan Noémie Schellens songs op de cd inzingen. De stijl is een mix tussen folk, rootsrock & wereldmuziek en het thema dat bezongen wordt is de enige stad die hun ziel echt beroert: Leuven! Hoewel het merendeel van de songs in het Algemeen Nederlands zal worden gezongen, is er ook plaats voor het sappige Leuvense dialect.

Cd-voorstelling
Een cd kan natuurlijk niet zonder een cd-voorstelling. Deze vindt plaats op 22 januari 2014 in 30CC/schouwburg. Heel wat van de gastzangers zullen hun songs ook live brengen. Het wordt een uniek, éénmalig concert vol verrassingen dat Leuven muzikaal doet zinderen. Tickets kan je vanaf 22 juni bestellen via 30CC.be. Er is een speciale prijs ticket + cd beschikbaar.

Meer info
www.ietmeziel.be of facebook.com/ietmeziel 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.