KIJKEN & VERLANGEN – Tentoonstelling Griet Vanhumbeeck

Van 13 tot 29 juni kan je in de kapel van de Romaanse Poort de nieuwe tentoonstelling van Expo Leuven ontdekken.

KIJKEN & VERLANGEN toont foto’s en video’s over mensen die in een sprookjeswereld leven. Een wereld van poppen en prinsessen, een wereld waar plaats is voor nieuwsgierigheid en verwondering. De tentoonstelling bestaat uit twee luiken: TRANSFORM TO en THE GARDEN.

In TRANSFORM TO is de blik op de kunstenares zelf gericht, in THE GARDEN op anderen. In beide gevallen gaat het om werelden die vals blijken. Soms is dat overduidelijk, soms is de grens vaag. Juist om die dubbelzinnigheid is het de kunstenares te doen.

Griet Vanhumbeeck onderzoekt in haar beeldend werk die plekken waar idylle een verhaal lijkt te vertellen van persoonlijk leed. Net als in sprookjes is het niet meegedeelde van groot belang. Wat wel getoond wordt, baadt in magisch licht dat evengoed op idylle als op onheil kan duiden.

KIJKEN & VERLANGEN loopt van 13 tot 29 juni in de kapel van de Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, Leuven. Openingsuren: woensdag tot zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur.

EXPO LEUVEN
De stad biedt regionale kunstenaars een platform om tentoon te stellen onder de noemer EXPO LEUVEN. De stad, M, 30CC, SLAC en Kunst In Huis selecteren jaarlijks een aantal projecten voor de exporuimte Tweebronnen (in samenwerking met Kunst In Huis Kunstuitleen), kapel Romaanse Poort en Norbertuspoort Abdij van Park. In het verleden stelden al meer dan 30 kunstenaars en kunstverenigingen hun werken tentoon.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.