SOS Blok verlengd wegens succes

De actie ‘SOS Blok’, waarbij studenten andere studenten uit de nood helpen tijdens de blokperiode, wordt verlengd wegens succes. Per dag komen 20 à 25 oproepen binnen, wat de vrijwilligers van LOKO ertoe bracht er een verlengstuk aan te breien. “Het is leuk om iets te doen waar studenten meteen het gevolg van zien”, vertelt voorzitter Ruben Bruynooghe.

De examenperiode is nog volop bezig en ‘SOS Blok’ krijgt meer en meer aanvragen binnen. Op Facebook staan meer dan 1.200 studenten op ‘aanwezig’. De afgelopen twee weken werden dan ook massages gegeven aan de lopende band en gigantisch hoge bergen afwas proper gemaakt.

De vrijwilligers proberen op allerlei wijzen het studeren te verlichten, want de examenperiode staat bol van stress en zenuwen. Je zal maar jarig zijn in juni! “Ik heb niet geteld hoe vaak we gelukkige verjaardag hebben gezongen, maar ik wist niet dat er zo veel soorten verjaardagstaart bestaan”, vertelt mede-initiatiefnemer Gijs Van den Broeck. Er was zelfs een jarige waarvoor drie mensen afzonderlijk stuurden om iets te doen.

Pannenkoeken bakken, fietsen repareren, een meisje op krukken naar haar examen voeren: LOKO doet het allemaal. “Bij de lokale supermarkten en bakkers zijn we tegenwoordig kind aan huis. Ze zien ons graag komen, want we kopen vaak de rayon van smoothies, chocolade en energy drinks leeg”, lacht Gijs. “We zijn zelfs gaan shoppen om lingerie”, vertelt Delfine Jermei enthousiast.

LOKO, de Leuvense studentenraad, vertegenwoordigt alle studenten die in Leuven hoger onderwijs volgen. “Doorheen het jaar zijn we vaak met dingen bezig waar studenten de impact niet meteen van voelen. We nemen standpunten in over dossiers die elke student aanbelangen en verdedigen die bij de universiteit of bij de stad. Het is leuk om iets te doen waar studenten het gevolg meteen van zien”, vertelt LOKO-voorzitter Ruben Bruynooghe.

Week langer

SOS Blok begon op maandag 3 juni en zou duren tot vrijdag 14 juni, maar wordt nu dus verlengd tot 21 juni. Het team van ongeveer 20 vrijwilligers is beschikbaar op weekdagen tussen 12 en 20u. Via Facebook kunnen studenten een bericht sturen. Ze kunnen ook bellen naar 016/223.109 of binnenlopen op het hoofdkwartier van LOKO (‘s Meiersstraat 5, aan het Hogeschoolplein).

Studenten kunnen trouwens ook altijd gaan studeren in de vergaderzalen op het LOKO-kantoor, elke weekdag tijdens blok en examens van 12 tot 22u. Wie weinig of geen examens heeft, kan altijd meehelpen aan deze ludieke actie van LOKO.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.