30CC-abonnementen zeer gegeerd

Cultuurcentrum 30CC startte zaterdagochtend de abonnementenverkoop voor het seizoen 2013-2014. Zowel de nieuwe onlinemodule als de ticketbalie kenden een massale toeloop. Tijdens de eerste dag werden er niet minder dan 2.471 abonnementen verkocht.

De nieuwe seizoensbrochure 2013-2014 verscheen zo’n twee weken geleden en het publiek reageerde al meteen enthousiast en hongerig. Het programma oogde dan ook zeer fraai, met tal van grote namen, stevige porties nieuw talent en heel wat unieke festivals.

Op zaterdagochtend, om 10.00 uur stipt, openden zowel de 30CC/Ticketbalie als de nieuwe onlinemodule. Net zoals de voorbije seizoenen bleken de 30CC-liefhebbers massaal te kiezen voor de onlineverkoop. Om 17.30 uur stond de teller al op 2.471 abonnementen, waarvan zo’n 85 % online werden geboekt. In totaal gingen daarmee ruim 21.000 tickets over de toonbank. Met dergelijke aanhang handhaaft 30CC zich in het toppeloton van de Vlaamse cultuurcentra.

Toch heeft deze medaille ook een keerzijde. Vooral tijdens de eerste twee uur van de verkoop was het ook online drummen voor een plaatsje, met soms behoorlijk lange wachttijden. Yves Gasia, zakelijk leider van 30CC: “We zijn die eerste uren inderdaad een beetje slachtoffer van ons eigen succes geweest. Cultuur, en het programma van 30CC in het bijzonder, zijn zeer gegeerd in Leuven. Een zulke aantrekkingskracht, in combinatie met een nieuwe software, lieten de wachttijden in het begin wat aangroeien. Vanaf het middaguur liep echter alles zeer vlot. Er gingen dan ook ongeveer evenveel abonnementen over de (digitale) toonbank als de voorbije seizoenen.

Schepen Denise Vandevoort benadrukt: “Op dit moment zijn voor zowat alle voorstellingen nog mooie abonnementsplaatsen beschikbaar. En wie liever een los ticket wil: volgende week zaterdag (22 juni) start de verkoop van losse tickets. We garanderen op dat moment voor alle voorstellingen minstens tien procent vrije plaatsen, in alle prijscategorieën.

Voor wie zijn keuze nog wil maken in het gevarieerde programma: op www.30CC.be vind je het volledige aanbod en een link naar de onlineverkoop.

Ondervonden jullie problemen bij de aanschaf van een nieuw abonnement?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.