Moordzomer bij Standaard Boekhandel Leuven

Op zaterdag 22 juni van 15u tot 17u signeert het kruim van de Vlaamse misdaadliteratuur Belinda Aebi, Toni Coppers & Bavo Dhooge hun meest recente werk in de Standaard Boekhandel Diestsestraat.

Darkroom van Belinda Aebi:
In de darkroom van een homosauna in Gent wordt een lijk gevonden. Doodsoorzaak: wurging. Het slachtoffer is Vincent Bracke, zesentwintig en fotomodel. Onderzoeksrechter Maud Gelderman en haar speurders Max en Gijs gaan op onderzoek uit en raken in de ban van de modewereld, waar niets is wat het lijkt. Ze komen te weten dat Vincent uitgekozen was om het nieuwe gezicht te worden van Armani Jeans, met een grootse lanceringscampagne in New York.

Er zijn meerdere personen in zijn directe omgeving die de gelegenheid en een motief hadden om Vincent uit de weg te ruimen. Maar ondanks intensieve verhoren komen de speurders geen stap verder. Dan duiken er een aantal elementen op die een heel ander licht op de zaak werpen. De vader van Vincent blijkt doordrongen van homohaat. En de patholoog-anatoom doet tijdens de autopsie een merkwaardige vaststelling.

Zwerfvuil van Toni Coppers:
Er waart een Schim door Antwerpen. Hij lijkt ongrijpbaar. Hij vermoordt bedelaars, drugsverslaafden en de low lifes uit de goot. Op één gure, winderige nacht brengt de Schim een dealer en een zwerver om. Commissaris Liese Meerhout, sinds twee maanden bij de Antwerpse moordbrigade, moet nog wennen aan haar nieuwe stad en haar nieuwe leven. Ze worstelt met jeugdherinneringen, met recente trauma’s en met Mildred, haar stokoude Mini die met ijzerdraad aan elkaar hangt. Als Liese zich vastbijt in een van de onderzoeken – de moord op de zwerver met een nogal duister verleden – beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Dan merkt ze dat ze gevolgd en bespied wordt. De Schim heeft haar in zijn vizier genomen…

Santa Monica van Bavo Dhooge:
1976, Santa Monica. Jack Spark laat als buitenwipper geen enkele lastige klant binnen, maar zelf sluit hij een pact met slotenmaakster Monica Gucci om op rooftocht te kunnen gaan. Monica brengt de sloten aan en geeft hem de sleutels.

Jacks ex-baas Fats Foley wil ook ‘binnen’ zijn en heeft zijn zinnen gezet op het fortuin van Randy Wells, mormoon en eigenaar van drie vrouwen die hij Randy’s Angels noemt. Randy is schatrijk en staat bekend als ‘de Heler’, maar de slechtste geest van allen is Randy zelf want alles is in scène gezet.

Jack en Monica vormen een gouden duo, tot ze een deur te veel openen, die van Randy…

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.