Dag van de Mens, Vlaams-Brabant vier wereldhumanismedag op 22 juni

21 juni is wereldhumanismedag. Dat vieren de vier Vlaams-Brabantse ‘huizen van de Mens’ (Leuven, Vilvoorde, Tienen en Halle) op zaterdag 22 juni met een groot feest voor jong en oud in de Brabanthal in Leuven: de Dag van de Mens. Een 20-tal vrijzinnige verenigingen werken mee aan het initiatief. Het is de eerste maal dat wereldhumanismedag in Vlaanderen met een groot publieksevenement in de verf gezet wordt. Het programma biedt naast veel muziek en animatie ook lezingen, workshops, infosessies en een ‘kinderparadijs’. De activiteiten zijn gespreid over de foyer, agora, de lokalen van het vergadercentrum en het terras van de Brabanthal.

Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Geanimeerde infomarkt
In de foyer stelt een 20-tal vrijzinnig humanistische verenigingen zichzelf voor aan het brede publiek. De ‘Lachgasten’ zorgen voor de nodige animatie. Tussendoor geven consulenten van het ‘huis van de Mens’ ludieke demonstraties van vrijzinnig humanistische plechtigheden.

Kinderparadijs
In de agora worden de kinderen verwend in het kinderparadijs. Er zijn een aantal workshops (onder andere van WWF) en infostandjes en een bewaakte ruimte waar professionele animatoren de kleinsten een leuke dag bezorgen terwijl (groot-)ouders genieten van het ‘grote mensen programma’.

Optredens, lezingen, workshops, infosessies…
Om 13.30u zorgt Frank Mercado-Avalos met drie van zijn mede-Callejeros voor de muzikale verwelkoming op het terras. Omstreeks 13.50u spreekt Dhr. Sylvain Peeters (voorzitter deMens.nu) een welkomstwoordje. Een kleine greep uit het programma:

  • Lezingen door prof. Jean Paul Van Bendegem en medisch filosoof Ignaas Devisch
  • Radio Oorwoud Show (met Hannelore Bedert, Dimtri Leue en Tine Embrechts)
  • Infosessie rond levenseindebeslissingen
  • Afsluitende fuif met Radio Modern: dansinitiatie, Fifties Fever Band en DJ-set

Praktisch
22 juni 2013 van 13.30u tot 23u, Brabanthal Leuven
Meer info op Facebook

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.