Rector Waer doet afwas van SOS Blok

Morgen komt er een einde aan de actie ‘SOS Blok’. Drie weken lang hielpen studenten andere studenten uit de nood tijdens de blokperiode. Vrijwilligers van de Leuvense studentenraad LOKO deden klusjes om het studeren te verlichten. Rector Mark Waer komt hen op de laatste dag nog even helpen.

‘SOS Blok’ was de voorbije dagen niet weg te denken uit het Leuvense straatbeeld. Vrijwilligers van LOKO gingen in op alle mogelijke vragen van studenten. Dat heeft rector Waer gecharmeerd. “Een prachtig initiatief”, vertelt de rector. “Ik heb echter vernomen dat ze nu zelf geen tijd hebben gehad om hun afwas te doen, en wil hen daar graag bij helpen.

Zo’n twintigtal vrijwilligers probeerden de voorbije weken op allerlei manieren het studeren te verlichten. Ze deden afwasjes aan de lopende band, gaven massages en gingen om boodschappen voor half Leuven. Mensen die verjaarden tijdens de blok, werden getrakteerd op taart en gezang. LOKO kookte ook: er werden pannenkoeken gebakken, milkshakes gemaakt, fruitsla gesneden,… Gratis en voor niets, voor in totaal zo’n 500 studenten. Coördinator Gijs Van Den Broeck liet zich dinsdag nog vrijwillig bekogelen met waterballonnen omdat iemand nood had om zich af te reageren.

LOKO, de Leuvense studentenraad, vertegenwoordigt alle studenten die in Leuven hoger onderwijs volgen. “Doorheen het jaar zijn we vaak met dingen bezig waar studenten de impact niet meteen van voelen. We nemen standpunten in over dossiers die elke student aanbelangen en verdedigen die bij de universiteit of bij de stad. Het is leuk om iets te doen waar studenten het gevolg meteen van zien”, vertelt LOKO-voorzitter Ruben Bruynooghe. Er is zelfs iemand die een lief overhield aan de actie.

Het succes van SOS Blok heeft de initiatiefnemers erg veel plezier gedaan. “Volgende blokperiode doen we dit zeker opnieuw”, vertelt coördinator Gijs. “Ik weet niet of ik er zelf dan nog ga bij zijn, maar heel wat studenten die we geholpen hebben, wilden een volgende keer hun steentje bijdragen. Vele kleintjes maken een groot”, stelt Gijs. “Er werd ons vaak gevraagd waarom we dit deden, maar een afwas doen kan je nu toch moeilijk als een heldendaad beschouwen? Als iedereen wat vaker kleine dingen zou doen voor medestudenten, de examenperiode zou veel minder stressy zijn”, vertelt vrijwilliger Pieter Rombouts.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.