De Walvis ontvangt het UNIZO authenticiteitslabel

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Bovendien is de term ‘ambachtelijk’ in tegenstelling tot in Frankrijk, in België niet beschermd. Iedereen kan zichzelf ‘ambachtelijk’ noemen. Daarom lanceert UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Een jury van ondernemers en experten kennen dit label toe.

UNIZO Leuven reikte op 19 juni het label uit aan De Walvis de Leuvense visspeciaalzaak en feesttraiteur, gelegen in de Mechelsestraat. Zaakvoerders Dominique Buysschaert en Arno Van der Zande worden zo UNIZO-ambassadeur van HIB. De zaak verdient het HIB-label op basis van de strenge criteria waaraan deze winkel voldoet. De Walvis kiest ervoor om te werken met biologisch bewuste leveranciers en streeft naar opperste versheid en kwaliteit. Zo worden de meeste vissen ter plekke, handmatig gefileerd en wordt 80% van alle bereidingen volledig zelf op ambachtelijke wijze klaargemaakt.

De Walvis is zoals bijna alle ambachtelijke bedrijven een verhaal van passie. Passie voor verse, smaakrijke voeding. Vanuit de rotsvaste overtuiging dat de lat nooit hoog genoeg ligt. Zonder compromissen op kwaliteit. Passie in relatie met een oog en oor voor wat de klant wil en met een neus voor trends. Passie voor de job en liefde voor het product.

De Walvis kan op nu haar beurt andere vakmannen nomineren voor het HIB-label. Zo kan de HIB-community verder groeien en krijgen ondernemers zelf een rol in het versterken van de authenticiteitsgarantie.

Logo
UNIZO lanceerde via een crowdsourcing platform een oproep om het HIB-logo te ontwerpen. Zo’n 2.000 jongeren en studenten kregen de kans hun ideeën in te sturen. Uit zo’n twintigtal ontwerpen koos UNIZO voor het logo van Wim Dussels, een jonge twintiger uit Limburg. Wim is net afgestudeerd aan de MAD-faculty in Limburg en is productontwikkelaar en graphic designer.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.