Schepenen wassen en pimpen fietsen voor Leuven Autovrij

Woensdagmiddag 19 juni wasten en pimpten schepen Mohamed Ridouani en schepen Dirk Robbeets enkele fietsen op het Rector De Somerplein (naast Fonske). Ook de stuntgroep Get Insane met landskampioen Iciar van den Bergh gaven met hun BMX’en al een voorsmaakje van de autovrije dag. Met deze actie is het aftellen naar Leuven Autovrij begonnen.

Op zondag 25 augustus vindt een nieuwe editie van Leuven Autovrij plaats. Auto’s zijn die dag niet toegelaten in het stadscentrum. Alles staat één dag lang in het teken van fietsers, wandelaars en een leefbare stad. Dat is dan ook het belangrijkste doel van Leuven Autovrij, zegt schepen Mohamed Ridouani: “Dit is een evenement om de inwoners en bezoekers op een aangename manier te laten kennis maken met een autovrij centrum. De actie past helemaal binnen Leuven Klimaatneutraal waarbij we wandelen en fietsen willen aanmoedigen. Het is meteen ook een voorsmaakje op het autoluwe karakter van de historische binnenstad.

In totaal zijn er op 25 augustus meer dan 60 activiteiten gepland, waaronder een loopfietsparcours, een blotevoetenpad, een fietsexperimenteer-namiddag, een gigantische fiets make-over (met gratis fietsherstelling) en een tweedehands fietsenmarkt.  “Leuven Autovrij is ideaal om de Leuvenaar nog meer de stad te laten ontdekken en nog meer op de fiets te krijgen”, vindt ook schepen Dirk Robbeets. Iedereen met een polsbandje kan op Leuven Autovrij ook gratis museum M bezoeken. Polsbandjes zijn op voorhand te verkrijgen bij de politie en op het stadskantoor en de dag zelf op verschillende plaatsen in de stad en bij de rondrijdende infofietsen.

Elke Franchois van Mobiel 21 concludeert: “Het belooft dit jaar weer een schitterende editie te worden, met veel bekende, maar ook veel nieuwe activiteiten. Onze kaarsjes voor droog weer branden al!”.

Het volledige programma kan je consulteren op leuven.be/leuvenautovrij. Bekijk ook de Facebook-groep.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.