Rondleiding ‘Congo in Leuven’

Ter gelegenheid van de 53ste onafhankelijkheidsverjaardag van de Democratische Republiek Congo organiseert de vzw BANA LEUVEN een rondleiding in de stad Leuven.

Anno 2013 is Congo niet weg uit Leuven, en Leuven niet uit Congo. Dat bewijzen verenigingen zoals Bana Leuven en het Afrika Filmfestival. Maar ook de vele samenwerkingsverbanden tussen de Katholieke Universiteit Leuven en Congolese universiteiten maken dat Congo erg aanwezig blijft in de stad Leuven.

De rondleiding ‘Congo in Leuven, Lovanium in Congo’ is een ontdekkingstocht naar de banden tussen Congo en Leuven. Onder begeleiding van de gids Bernadette Michels wandel je van de Universiteitsbibliotheek naar het voormalige ‘Congo-tehuis’ en kom je onder meer langs het Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving (KADOC). Je bekijkt archiefstukken en filmpjes, houdt een gesprekje met Prof. Dr. Zana Etambala en Prof. Dr. Emeritus Johan Hoornaert van de KUL die actief betrokken zijn in Congo en komt meer te weten over de vereniging Bana Leuven.

Praktisch

  • Zaterdag 29 juni 2013 van 10.30u tot 12.3u
  • Samenkomst in de hoofdingang van de Universiteitsbibliotheek, Ladeuzeplein, 3000 Leuven
  • Inschrijven is verplicht via bana.leuven@gmail.com. Het aantal deelnemers is beperkt (25 personen).
  • Deelname is gratis
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.