Fotowedstrijd Leven op het Vlaamse platteland

In het kader van een fototentoonstelling ‘Het Vlaamse platteland in de fifties’, die zal doorgaan in KADOC Leuven van 27 september tot 31 oktober 2013, organiseert het Centrum Agrarische Geschiedenis (Atrechtcollege in de Naamsestraat) een fotowedstrijd. De fototentoonstelling zal bestaan uit 50 foto’s van de fotograaf Jos Halsberghe (1912-2005) die het platteland fotografeerde tussen traditie en moderniteit, tussen de schaarste van de oorlog en de weldaad van de golden sixties: met dorpscafés, volksspelen, de eerste machines op de akkers, spelende kinderen in korte broek, champetters, pastoors in soutanes, processies, mandenvlechters en duivenmelkers.

De fotowedstrijd is gericht op de vraag: waaraan denk jij vandaag bij ‘leven op het Vlaamse platteland’? Aan een landschap, een gebouw, een vereniging, een gebruik of een getaand gezicht? In kleur of zwart-wit? Eén beeld of een compositie? Ruw of bewerkt?

De enige voorwaarde is dat je je beeld ten laatste op woensdag 11 september 2013 bezorgt aan het Centrum Agrarische Geschiedenis. Een professionele jury bestaande uit o.a. de Leuvense stadsfotograaf Marco Mertens en KU Leuven huisfotograaf Rob Stevens zal dan de 10 mooiste beelden kiezen uit de inzendingen. Deze worden ingekaderd en opgehangen als onderdeel van de expo. Tijdens de vernissage op 27 september 2013 worden de winnaars officieel bekend gemaakt.

Meer informatie zoals het deelnameformulier, het reglement en informatie over de prijzen kan je vinden op de website van het Centrum Agrarische Geschiedenis.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.