Paridaens vergroent met steun van stad en provincie

Heel wat Leuvense scholen willen een groene school zijn: een school die respect heeft voor het milieu en bewust kiest voor een duurzame aanpak. De stad ondersteunt hen met het milieuzorgproject Condor Leuven (Creatief Onderweg Naar Duurzaam Onderwijs in Leuven). In ruil voor het organiseren van duurzame acties en milieu- en natuureducatie krijgen scholen subsidies en praktische ondersteuning.

Maar liefst 56 basis- en secundaire scholen tekenden het voorbije schooljaar in op Condor Leuven. Zo ook de Vrije Basisschool Paridaens. De leerlingen legden een prachtige moestuin van 12 vierkantemetertuintjes aan in bakken die ze van de stad kregen. Natuurvereniging Velt zorgde voor de nodige begeleiding. Paridaens heeft nog meer plannen om de school uit te bouwen tot een groene oase. Hiervoor ontvangen ze een subsidie van 2.918,36 euro van de provincie Vlaams-Brabant.

Op maandag 24 juni werden de tuintjes officieel geopend door Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, Mohamed Ridouani, Leuvens schepen voor leefmilieu en onderwijs, en de directie van de school.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.