Herinrichting Conscienceplein

De stad Leuven heeft een voorontwerp van een herinrichting van het Conscienceplein bekend gemaakt. Het Conscienceplein ligt tussen de Parkstraat, de Hendrik Consciencestraat en de Weldadigheidsstraat. Het bestaande grasveld met baskebalterrein zou vervangen worden door een ondergrondse garage met opnieuw een basketbalveld, een petanquebaan, nieuwe sociale woningen en fietsstallingen.

Het voorontwerp ziet er als volgt uit (gekopieerd van de website van de stad Leuven):

 1. Zachte verbinding tussen de Andreas Vesaliusstraat en de Constantin Meunierstraat
 2. Basketbalveld
 3. In- en uitrit ondergrondse parking (33 plaatsen)
 4. Fietsenstallingen
 5. Petanquebaan
 6. Speelveldje voor jonge kinderen
 7. Keermuur met zitelementen
 8. Overdekte fietsenstalling
 9. School De Appeltuin (turnhal)
 10. Nieuw kopgebouw met 9 sociale huurwoningen (4 en 5 bouwlagen)
 11. Beschermd monument voormalige stadsschool, herbestemd met 8 sociale huurwoningen
 12. Nieuw hoekgebouw, 13 sociale huurwoningen (2 en 3 bouwlagen, op de hoek met de Parkstraat 4 bouwlagen)
 13. 3 eengezinswoningen
 14. Parkeerplaatsen op openbaar Domein

Dit is slechts een ontwerp: mogelijk zal dit plan nog wijzigen in de nabije toekomst. Meer informatie kan je vinden op de pagina over de herinrichting van het Conscienceplein op de website van de stad Leuven.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Herinrichting Conscienceplein”

Landolso
(on juni 30th, 2014 at 16:36)

Ik probeer alle mogelijke informatie van deze buurt (het Nieuw Kwartier) te verzamellen op Wikipedia, alle extra hulp is meer dan welkom: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuw_Kwartier

 
koen colpaert
(on november 22nd, 2015 at 21:53)

Na het succes van Sint-Maartensdal het succes van de gemoderniseerde studenten getto aan de vaart (waar nu reeds 30% wordt bezet door zij die geen behuizing vinden, en het gezellige kot leven wordt vervloekt door het gemeentebestuur) is de stad aan zijn zoveelste stadskanker begonnen. In de eerste jaren allemaal goede intenties maar verloedering en achteruit gestelde regio met overlast etc zijn schering en inslag bij dergelijke projecten. De project ontwikkelaar wordt er niet slechter van enkel de buurt gaat er op achteruit. Na jaren verzet van de lokale inwoners duwt het stad Leuven dit toch door het ….. van zij die Gemeente taxen en dergelijke betaald hebben. In plaats van een project uit de grond te stampen voor betaalbaar wonen voor afgestudeerde ondernemers en jonge universitairen met dynamische aanpak. Vermoedelijk is het electoraal voordeel beperkt zoals in Molenbeek
MVG van zij die betalen