Leuven Bells: zomerse beiaardmuziek

Vier Leuvense beiaarden zullen dit jaar zorgen voor zomerse beiaardmuziek. Deze vier concertreeksen samen worden vanaf dit jaar gepresenteerd onder de noemer Leuven Bells:

M-Bells
Elke donderdag van 19:00 tot 20:00 is er happy hour op het unieke dakterras van Museum M. Intussen speelt de beiaard van de universiteitsbibliotheek lichtvoetige muziek rond een bepaald thema. Vanop het terras is het uitzicht op de bibliotheek en haar toren fantastisch. En de klank is dat ook!

Geertrui Bells
Elke zondag van 15:00 tot 16:00. De binnentuin van de Sint-Geertruiabdij is een oase van rust in de stad. Hier komen de heldere klokken van de 18de-eeuwse Vanden Gheynbeiaard uitstekend tot hun recht.

Begijnhof Bells
Elke zaterdag van 16:00 tot 17:00. Het Groot Begijnhof is werelderfgoed van Unesco. In de zomer wordt de kruidentuin schuin tegenover het Huis van Chièvres omgetoverd tot een idyllische luisterplek. Hier word je helemaal zen!

Ladeuze Bells
Elke zaterdag van 21:00 tot 22:00. De zware beiaard van de bibliotheek klinkt prachtig in de zomerse stad en dompelt de omgeving van het Ladeuzeplein onder in een warm klankenbad. Geniet van de muziek op een bank, op een terrasje of in de speciale luistertuin achter de bibliotheek.

Meer info kan je vinden op de webpagina van Leuven Bells of op de Facebook pagina van Leuven Bells.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.