Hartje Zomer in Leuven

Dat de zomer in Leuven allerlei leuks in petto heeft, is al langer geweten. De toeristische campagne ‘Hartje Zomer in Leuven’ bundelt al de bruisende Leuvense evenementen tijdens juli en augustus. De zomertentoonstelling in M-Museum Leuven, veel muziek, lekker eten, heel veel sfeer en een 3=2 hotelactie zijn de vaste ingrediënten voor een zomer lang genieten.

Leuvenaars weten het al langer. Ook als de studenten de binnenstad verlaten hebben, krioelt het van de activiteit. Met ‘Hartje Zomer in Leuven’ laat Toerisme Leuven ook niet-Leuvenaars kennis maken met het volumineuze zomeraanbod dat Leuven rijk is.

Hotelactie 3=2
Proeven van Leuven kan ook meerdere dagen met de hotelactie 3=2. Overnachten kan je op verschillende plaatsen. Acht Leuvense hotels en één B&B nemen deel aan deze buitengewone actie.

M en meer
M-Museum Leuven stelt deze zomer werd van de hedendaagse Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone ten toon. Ugo Rondinone maakte landscapes speciaal op maat van M. Verder zijn er wassen beelden en poëzieverzen te bewonderen.

Voorts kan je van 18 tot 30 juli nagenieten in de pop-up zoMerbar op het dakterras van M. Met een natje en een droogje geniet je van een prachtige zonsondergang met zicht op de Leuvense skyline.

Bezoek zeker ook de Kruidtuin en sta vol bewondering voor het kunstwerk van Koen Van Mechelen.

Lekker Leuven
Picknicken is helemaal hip in Leuven. Net als muziek. Beide combineer je tijdens PiknikMusik en Guzz. Piknik Musik viert dit jaar al zijn vijfde editie en doet dat in stijl met onder andere DJ Bobby Ewing en Lars Capaldi van Discobar Galaxie.

Het eerste weekend van augustus kan je tijdens Hapje Tapje nieuwe smaken proeven of smullen van je zelf bereidde lunch op de jaarlijkse stadspicknick in het stadspark.

De populaire kok Jeroen Meus toont zijn kunnen en kunsten tijdens de showcooking.

Vol van muziek
Les goûts et les couleurs, ça ne se discute pas.’ Gelukkig komt deze zomer elk muziekgenre aan bod.

Voor klassieke muziek trek je naar de Zomer van Sint-Pieter en Leuven Bells. De zomer van Sint-Pieter vindt dit jaar voor het eerst plaats in de prachtige Sint-Michielskerk.

Pop en rockliefhebbers vinden hun gading op Marktrock en M-idzomer. Voor jazzliefhebbers is er Guzz.

Op Beleuvenissen kan je folkoptredens en Franse chanson meepikken.

Beleuvenissen viert dit jaar trouwens zijn 25ste jubileum met een Best of op de laatste vrijdag van juli. Onder andere Raymond Van Het Groenewoud en Buscemi betreden dan het podium.

Het onweerstaanbare en swingende Radio Modern strijkt neer op de Grote Markt en de Oude Markt als afsluiter van Hapje Tapje op 4 augustus.

Voor alle info, één adres: www.leuven.be/hartjezomer. Volg zeker ook de Facebookpagina visitleuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.