Zomer van Sint-Pieter 2013

Een hele zomer vol heerlijke lunchconcerten in het historische hart van de stad, dat blijft het succesrecept van ‘Zomer van Sint-Pieter’. De twaalfde editie betovert twee maanden lang met zowel het vertrouwde repertoire als nieuwe ontdekkingen. Samen met Opus3 – tevens inspirator van het Brusselse moederfestival ‘Midis-Minimes’ – zorgt 30CC opnieuw voor een verfrissend aanbod met absolute toppers uit binnen- en buitenland.

Naar goede gewoonte staat het festival garant voor een rijkgeschakeerd programma. Van traditionele en oude muziek, over de grote klassiekers uit de 18de en 19de eeuw, tot pareltjes uit de 20ste en 21ste eeuw: een heerlijk zomers menu met maar liefst 35 concerten!

Voor de liefhebbers van traditionele muziek uit verre oorden staan bijvoorbeeld Kouban (‘Koor der Kozakken’) en het Goussan Trio (‘Traditionele Armeense muziek’) op het programma. Van dichterbij, maar zeker niet minder exotisch, zijn de ‘Traditionele liederen uit Wallonië’ van Amorroma.

Traditiegetrouw staat ook een volledige week in het teken van de piano. Van 30 juli tot en met 2 augustus onthaalt het festival vier uitmuntende pianisten: Guillaume Coppola (met werken van Granados), Philippe Ivanov (met de combinatie Bach/Busoni en Beethoven), Stéphanie Salmin (Schuberts ‘Sonate nr. 22’) en het jonge toptalent Julien Libeer (met Chopin en Liszt).

Wegens restauratiewerken in zowel de Sint-Pieterskerk als in 30CC/Schouwburg wijkt ‘Zomer van Sint-Pieter’ deze editie uit naar de Sint-Michielskerk en 30CC/Wagehuys.

Schepen van cultuur, Denise Vandevoort, pikt zelf geregeld een middagconcertje mee en besluit: “Het festival heeft een vaste plaats verworven in het Leuvense culturele zomerlandschap en mocht bij vorige edities regelmatig het bordje ‘volgeboekt’ hanteren. Wees er dus tijdig bij!

Praktisch
De Zomer van Sint-Pieter loopt tot en met vrijdag 30 augustus 2013, telkens van 12.15 tot 12.50 uur – deuren open om 11.30 uur

  • op dinsdag en woensdag in de Sint-Michielskerk (Naamsestraat)
  • op donderdag en vrijdag, en van 30 juli tot en met vrijdag 2 augustus, in 30CC/Wagehuys (Brusselsestraat 63)

€ 5 per concert, inclusief dagprogramma | -12 jaar gratis
€ 40 voor concertpas (10 concerten) | € 105 voor festivalpas (35 concerten)
Tickets en passen zijn enkel ter plaatse te koop.
Het uitgebreide programma vind je op www.zomer-van-sint-pieter.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.