Bij 30CC zit je goed!

Cultuurbeleving draait om veel meer dan louter een uitstekend en gevarieerd aanbod op de planken. In cultuurcentrum 30CC hebben ze dat al langer begrepen en dankzij een extra investering van de stad Leuven wordt er deze zomer werk gemaakt van een beter comfort in hun belangrijkste zaal. De parterre van de 30CC/Schouwburg wordt volledig vernieuwd en gelijktijdig krijgt ook de inkomhal een nieuwe vloer.

Deze renovatie, met een kostprijs van bijna € 113.000, betekent de volgende stap in de gefaseerde verbetering van een van de belangrijkste cultuurhuizen in de stad. Vanaf dit najaar krijgt ook de buitenzijde van het gebouw een uitgebreide opknapbeurt, onder meer dankzij een premie van het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid. Tenslotte worden ook de balkons grondig opgefrist, vermoedelijk in de zomer van 2014.

Schepen van cultuur Denise Vandevoort is erg verheugd over deze verbeteringen: “Een avondje cultuur moet in de eerste plaats gelijk staan met genieten. Een aangename ontvangstruimte, een goed zitcomfort, een opgefriste foyer (met gratis wifi) … naast een goed programma zijn het die kleine details die een avondje uit gewoon ‘af’ maken. We zijn er van overtuigd dat we het publiek in het nieuwe seizoen dus in de best mogelijke omstandigheden kunnen ontvangen.

Voor dat nieuwe seizoen mag 30CC alvast rekenen op een massale belangstelling. In de voorbije 2 weken gingen al 3.320 abonnementen en meer dan 33.500 tickets over de toonbank, waarmee de uitstekende verkoopscijfers van de voorbije 2 seizoenen zelfs overtroffen worden. Ondanks een wat aarzelende start verliep meer dan 75% van die verkoop via de nieuwe online module.

Toch benadrukt zakelijk leider Yves Gasia graag dat slechts een klein aantal voorstellingen uitverkocht is: “Mensen hebben vaak de indruk dat je geen kans meer hebt om een voorstelling of concert in 30CC mee te pikken. Dit is onterecht. Voor het overgrote deel van het programma zijn er nog steeds uitstekende plaatsen beschikbaar in 1ste rang, ook voor de grote namen als Rosas, Meuris, Toneelhuis, Gabriel Rios, Youp Van ’t Hek of Tom Lanoye & Jules Deelder.

Bij 30CC zit je voortaan dus nog beter voor een geweldig cultuuraanbod!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.