Leuvens “Urban Stitches & Words” project zoekt vrijwilligers

Urban Stitches & Words” is een wildbrei/haak project dat, via samen breien, haken en stitchen de stad wil versieren, mensen van alle culturen samenbrengt en een Leuvens web weeft van verstandhouding en verbroedering/verzustering.

Urban Stitches & Words” wil iedereen bereiken: groot of klein, oud of jong, vrouw of man… De vrijwilligers weven samen een web van vriendschap, goede verstandhouding, tolerantie en communicatie tussen Leuvense burgers… Inspiratie voor dit initiatief werd gevonden in het buitenland, waar gelijkaardige groepen aan het werk zijn.

Urban Stitches & Words” verzusterde al met KVLV en de sToffen & Wollen Madammen en hadden een standje in weer en wind op Zocalo en de Heverleese braderie. De medewerkers van “Urban Stitches & Words” waren ook van de partij op het repair café bij Wonen & Werken.

Voor 9 augustus werd “Urban Stitches & Words” uitgenodigd om de Meyboom te versieren in rood en wit. En in 2014 zal de prachtige boom in de tuin van Museum M in alle kleuren van de regenboog versierd worden.

Heb je op je naaikamer, op je zolder of in je kelder nog bolletjes of restjes wol of garen liggen die je niet meer gaat gebruiken en die je aan dit project wil schenken? Deponeer ze in de “Wolspaarpotten” in bibliotheek Tweebronnen. Of heb je zin om zelf aan dit project mee te werken? Alle info over dit fijne project vind je op deze facebookpagina: facebook.com/groups/urbanstitchesandwords.

Wij van Leven in Leuven zijn alvast benieuwd waar de kunstwerkjes van “Urban Stitches & Words” in het Leuvense zullen opduiken. Maakte je een foto van het werk van deze vrijwilligers, voeg deze dan zeker toe aan onze flickr-groep!

Bookmark and Share

Er zijn 6 reacties op “Leuvens “Urban Stitches & Words” project zoekt vrijwilligers”

elli paula
(on juli 30th, 2013 at 7:27)

‘k heb jullie vraag gelezen i.v.m. breiwol ‘k kan jullie een zak wol bezorgen maar waar en hoe?

 
Remy Nicole
(on augustus 1st, 2013 at 10:51)

Ik had graag meer informatie over dit project , waar ,wanneer, hoe kan ik hieraan meewerken ?
Ik ben niet aangesloten op facebook en wens dat ook niet te doen.
groetjes

 
Carolien
(on augustus 1st, 2013 at 13:00)

Je kan hen mailen op urbanstitchesleuven@gmail.com.

 
Marie-Hélène Deploige
(on februari 2nd, 2014 at 22:59)

Urban stitchers (haken, breien, raamweven…) gevraagd om te helpen met een groot wildbrei-project te Leuven. 1ste samenkomst van 2014 op zondag namiddag 9/2 in Café Entrepot aan De Vaart te Leuven.
We hebben nu al wat naambekendheid met Urban stitches & words en een grote groep sympathisanten van onze FB-groep. Maar hoe maken we van deze mensen actieve urban stitchers, waarop we kunnen rekenen om het vele brei-en haakwerk te doen gedurende enkele maanden ? Het vergt minstens een drietal maanden intensieve arbeid met een 60-tal actieve wildbreiers om dergelijk project te realiseren. Ik stel voor dat mensen, die interesse hebben dat melden op onze FB-pagina. Geef je ideeën…Er is reeds een voorstel om op regelmatige basis in OPEK een brei- en haakcafé te doen op zondagen. In Wereldcafé.coop is er ook een maandelijks brei en haakcafé. Maar er is véél meer nodig dan dit. We hebben overal breigroepen en urban-stitch-groepen nodig, die gedurende een langere periode werken en dan regelmatig overleggen. Wil je meewerken als organisatie, buurt, vriendengroepje of als individuutje meldt je dan hier aan. Heb je restjes wol om te schenken laat het ons dan weten….:)

 
Marie-Hélène Deploige
(on februari 2nd, 2014 at 23:01)

Je kan de Urban stitches & words projecten in Leuven volgen via de FB-groep:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201440669409356&set=gm.259186344244962&type=1&theater

 
Vijf willekeurige weekbeelden #3 | Ditjes en datjes
(on juli 11th, 2014 at 18:33)

[…] het kunnen dat Urban Stitches hier achter zit? […]