At The Bebop – restaurant

Tot mijn grote schande moet ik toegeven dat ik tot begin vorige week helemaal niet wist dat zich achteraan café At The Bebop een heel gezellig restaurant mét terras verschool. Dus toen onze vriendin suggereerde om daar iets te gaan eten, nam ik meteen mijn gsm ter hand om een tafeltje voor drie te reserveren. Zo zie je maar, Leuven, hoe klein ook, blijft verrassen.

We kregen een gezellig tafeltje toegewezen op het terras dat door een muur gescheiden is van het stadspark. Heel gezellig onder de bomen van het park. De menukaart van At The Bebop is beperkt qua keuzemogelijkheden, wat de chefkok toelaat met verse producten werken. Enkele salades, pasta’s, een paar suggesties en een tweetal desserts, meer staat er niet op. Moeilijke eters raadplegen dus best op voorhand de website om na te gaan of er iets naar hun smaak op de kaart staat.

Mijn vriendin en ik besloten de gezonde toer op te gaan: een Caesar salad voor haar en een Insalata Mexicana met een Ceviche van zwaardvis voor mij. Mijn vriend ging voor de pasta met Schotse zalm. Ik liet de mojito-verleiding aan mij voorbij gaan en bestelde een glaasje Jacob’s Creek, mijn favoriete Australische schuimwijn. Ideaal om te drinken op een mooie zomeravond.

Tijdens het wachten op onze gerechten zag ik al een paar mooi gedresseerde borden passeren die me deden watertanden. Gelukkig moesten we niet al te lang wachten, want mijn maag rommelde al.

Mijn keuze voor de Mexicaanse salade bleek een schot in de roos. De gemarineerde rauwe vis was heerlijk fris en de combinatie met krab, avocado en pompelmoes vond ik erg verrassend. De tortillachips waren de finishing touch. Wees maar zeker dat ik bij een volgende bezoek dit gerecht opnieuw bestel!

Mijn tafelgenoten waren ook erg te spreken over hun gerechten. Ik was onder de indruk van de hoeveelheid zalm op het bord van mijn vriend, die zijn pasta bijna geheel aan het gezicht onttrok. De porties waren perfect van grootte. Genoeg om de maag te vullen zonder het gevoel te hebben dat je je overeten hebt.

Oja, de drankenkaart bij At The Bebop mag er ook zijn met een mooi assortiment whisky’s op de kaart. En de volgende keer ga ik hier zeker een cocktail proberen.

In totaal kostte dit avondmaal voor drie personen ons 71,05 euro, dranken inbegrepen. Een eerlijke prijs voor een heerlijk avondmaal.

 

Praktisch
Tiensestraat 82, 3000 Leuven
016 20 86 04
info@atthebebop.be
http://www.atthebebop.be

Onze keuze
Caesar Salad: de klassieke New-Yorkse salade met huisgemaakte Caesardressing, croûtons, tomatenblokjes en émincé van gebakken kipfilet

Insalata Mexicana met een Ceviche van zwaardvis: carpaccio van zwaardvis met limoen-chipotle marinade, snowcrab, avocado, roze pompelmoes, koriander en chips van tortilla

Filetto di salmone grillato ‘olio e sale di mare': zacht gegaarde filet van Schotse zalm, papardelle, zomerse kruiden en groenten, afgewerkt met olijfolie EV en fleur de sel

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.