M-IDZOMER BREEKT UIT: M-idzomerfestival ook in de Hulpgevangenis Leuven

Van 1 tot en met 4 augustus 2013 vindt M-idzomer plaats in M – Museum Leuven, in het hartje van de stad Leuven. Deze vierde editie is buitengewoon: M-idzomer slaat namelijk de handen in elkaar met de hulpgevangenis van Leuven. Op zondag 4 augustus, de laatste festivaldag, wordt de binnenkoer van deze gevangenis omgetoverd tot een bruisende festivalplek.

Gedetineerden kunnen voor één dag in de gevangenis genieten van een straf programma. In de weken voor het festival krijgen ze verschillende workshops (woord, stand-up, muziek, beeld) aangeboden, onder begeleiding van professionele artiesten als Bobby Ewing en Thomas Smith. Op 4 augustus krijgen ze de kans om samen met die artiesten op het podium te staan. In het gezelschap van onder meer cie Woest, Thomas Smith, Roland & Mauro, Billie Kawande en DJ Dysfunkshunal genieten de gedetineerden van hun eigen festival binnen de muren.

De festivalbezoekers van M-idzomer kunnen de resultaten van de workshops bekijken tijdens de festivaldagen in M zelf. Zo zullen er grafittibanners, gedichten en videomontages van de gedetineerden tentoongesteld worden. Op die manier komen via cultuur twee heel uiteenlopende leefwerelden met elkaar in contact.

Voor de partners van M-idzomer – M – Museum Leuven, 30CC en het Depot – is deze ‘uitbreekactie’ sterk vernieuwend en leerrijk.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.