Tweede editie éCouter opnieuw een schot in de roos

Vorige week vond de tweede editie van éCouter plaats, een buurtfeest in de Zevenslapersstraat en de Pieter Coutereelstraat in Leuven. Net als vorig jaar waren de weergoden de organisatoren goedgezind. Ze werden verwend met een zonovergoten dagje.

De festiviteiten werden afgetrapt rond 12u30 met een Free Podium voor kids, waarna er rustig wat kon genoten worden van een stukje taart onder begeleiding van melodietjes uit de tijd van toen. Daarna konden de bezoekers met kleine of grote honger terecht bij een van de kraampjes voor chili con of sin carne, pasta verzorgd door Past-a-Porter, barbecue verzorgd door Spar en Makarius of een verfrissende portie fruitsla, terwijl de kinderen zich uit konden leven bij het taarten gooien, de fotozoektocht of op het springkasteel. Wie daarna dorst had, kon aan de bar terecht voor een licht of iets zwaarder biertje of een heerlijke Worldshake. Heel wat vrijwilligers en buurtbewoners waren bereid om een handje te komen helpen, waardoor je wel echt van een feest in en van de buurt kon spreken.

Vanaf 14u30 werden de bezoekers bovendien getrakteerd op een achttal optredens. Lokaal talent Jasper De Coninck mocht de spits afbijten, gevolgd door Dunja Mees & Tom Nelson, Mojostar, The Random Ten, The Butcher and his Wife en Iza. Tussendoor kwam ook Bloqo, het nevenproject van Jo Zanders van Lokomotiv, het beste van zichzelf geven. PolarJacket mocht de avond spetterend afsluiten.

32 kg pasta, vijf vaten en 9 bakken Ommegang later kan de organisatie terugblikken op een erg gezellige tweede editie. Het smaakt alvast naar meer…

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.